fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Újabb rangos elismerést kapott Ulrich Gábor filmje, a Dűne

- Advertisement -

Ulrich Gábor kísérleti, absztrakt thrillere, a Dűne kapta idén a legjobb animációs filmnek járó Magyar Filmkritikusok Díját. Ezt a filmművészeti elismerést 1962-ben hozták létre, amivel az előző évben bemutatott magyar filmeket és alkotóikat díjazza a Magyar Újságírók Országos Szövetségének a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége magyar tagozataként működő Film- és Tévékritikusi Szakosztálya.

A díj értékét tovább növeli, hogy a múlt évben nem adták ki.

A legutóbbi Kecskeméti Animációs Film Fesztiválon már díjazták ezt az alkotást a magyar filmkritikusok, de ezen kívül is számos elismerésben részesült: többek között ennek a filmnek ítélték a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának díját, valamint a Genfi Kortárs Művészeti Center díját is.

Az alkotás a Kecskemétfilm és a FocusFox produkciójában jött létre, sound designere Chris Allan volt. A Dűne az elmúlt, közel két évben több, mint 30 országban járt, számtalan cikk, tanulmány született róla, hónapokig játszották a magyar mozik, valamint belekerült a magyar mozgóképkultúra legfontosabb alkotásait tartalmazó Magyar Filmek 1896-2021 c. kötetbe.

Hasonló cikkünk:  Már csak pár napig érvényesek a tavalyi parkolóbérletek

A mindössze három és fél perces mű legközelebb Magyarországon áprilistól 9-től, a Műcsarnokban lesz látható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...