fbpx
12.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Amerikai tankokat szállítanak Nyíregyházán keresztül Lengyelországba 

- Advertisement -

A szállítmány úticélja Lengyelország.

A szállítmánnyal kapcsolatban a Honvédelmi Minisztérium ezt közölte az RTL-nek:

Az elkövetkező napokban Románia felől több vasúti szerelvény halad Magyarországon és Szlovákián át Lengyelországba. A vasúton szállított eszközök az Amerikai Egyesült Államokból érkeznek Lengyelországba és a 2014 óta működő ATLANTIC RESOLVE feladatban vesznek részt, az ott állomásozó amerikai erők váltását szolgálják.  

A tankok így nem Ukrajnába mennek. Orbán Viktor korábban arról beszélt, azért nem engedi a kormány, hogy fegyvereket szállítsanak Magyarországon keresztül az Oroszország által megtámadott nemzethez, mert ezek „megsemmisítendő katonai célpontot jelentenének, és mi nem vagyunk hajlandók kockára tenni a magyar emberek életét, biztonságát.”

Hasonló cikkünk:  A külföldön dolgozó magyarok többsége az Orbán-rendszer miatt vándorolt ki

Egy szállítmányról pénteken videó is készült, amit a magyar-román közeli Nyírábrányban vettek fel, de azt időközben törölték.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...