fbpx

FRISS HÍREK

Kecskemétről indult a kormány kedvenc honvédségi luxusgépe

- Advertisement -

Kecskemétről indult, repült egyet a Balaton felett, majd Kecskemétre is tért vissza, és mintha főleg Siófokot akarták volna megtekinteni belőle.

Az azonnali.hu olvasója szúrta ki, hogy a magyar honvédség egyik Falcon 7X utaszállító kisgépe (kettő van belőle) kedden kora délután tett egy kört a Balatonnál.

Ezeket a „könnyű, többcélú szállító- és futárgép kategóriába tartozó” gépeket a Honvédség vásárolta, és papíron nem kormányzati feladatokat látnak el, katonai feladatokra azonban alkalmatlanok, inkább presztízsgépeknek számítanak.

Ennek megfelelően a múltban állami vezetők utaztak velük különböző helyekre; a gépek megfordultak Dubajban, Las Vegasban, Máltán és Panamában is, mint azt a HVG még 2020-ban megírta. Hogy miért jártak és járnak a gépek ezeken a helyszíneken, azt nemzetbiztonsági érdekből harminc évre titkosították.

Hasonló cikkünk:  Hiányolják a közbiztonságot a kecskeméti Mezei utcában (videó)

Az egyik Falcon 7X szerdán felszállt a kecskeméti repülőtérről, a Balaton felé vette az irányt, a tavat Siófok fölött érte el, tett egy félkört a város felett, majd a déli part mentén haladt tovább, megfordult, és visszarepült Kecskemétre.

Az útvonal mentén nincsenek katonai létesítmények, és nem is szállt le közben sehol a gép,

így nem világos, hogy mi lehetett a repülés célja, legfeljebb sétarepülésnek tűnik.

via azonnali.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...