fbpx

FRISS HÍREK

Aggasztó hírek a kiskunfélegyházi tejüzemből, leállt a termelés

- Advertisement -

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint leállt a termelés a Félegyházi Tej Kft. Csongrádi úti telephelyén. Beszállítók, boltosok, dolgozók is arról beszélnek, hogy nagy a baj és attól tartanak, meg is szűnhet cég.

Egy beszállító azt mondta, hogy többet már nem szállít, a héten volt az utolsó fuvarja. Mások pedig azt, hogy a tejüzem visszamondta a korábbi megrendeléseket. Hallani azt is, hogy ami termék még raktáron volt, azt még kivitték, de gyártásra már nem kerül sor. Egy helyi ABC-s úgy nyilatkozott, aki a tejüzemtől vásárol, hogy megszűnhet a cég. Egy ottani dolgozó is megerősítette a szárnyra kelt híreket, hogy nincs termelés és nagy a baj. És hallani olyan híreket is, hogy hatósági eljárásra is sor került. Beszéltünk olyanokkal, akik azt mondták, hogy nem lepte meg őket a hír, mert már régóta vannak gondok.

Kerestük a céget, de senkit nem értünk utol, így egyelőre hivatalosan senki sem erősíthette meg a beszállítók, boltosok, dolgozók által elterjedt félegyházi híreket.

Kis-Szeniczey Kálmán félegyházi önkormányzati képviselő közösségi oldalán osztotta meg elsőként a hírt.

„A napokban aggasztó hírek érkeztek a kiskunfélegyházi tejüzem környékéről. Reméljük, hogy mégsem történik meg. 800 körüli üzlet, több tucat iskola, óvoda, több ezer gyermek ellátása (iskolatej program), 58 munkahely kerülhet veszélybe. A 60 millió forint törzstőkéjű, 1,2-1,4 milliárd forint éves árbevételű cég a város egyik nagy múltú, emblematikus üzeme, amelynek korábbi ügyvezetője tavaly még komoly tervekről számolt be, igaz, hogy a covid járvány árnyékában. A cég 2017-ben 367 millió forint uniós támogatást is kapott termékfejlesztésre, technológiai korszerűsítésre. A közelmúltban tulajdonosváltás történt és az ügyvezetés is megváltozott. Várjuk a tényszerű híreket, a pontos tájékoztatást a kialakult helyzetről.”

Hasonló cikkünk:  Beszélnek a képek - Megyei Körkép 80+ címmel nyílt helytörténeti fotókiállítás Kecskeméten

2021-ben 500 millió forintnyi kormányzati támogatást kapott a Félegyházi Tej Kft.

A kiskunfélegyházi tejüzemet mezőgazdasági szövetkezetek alapították még 1977-ben, aminek a tulajdonosi köre és a neve is többször megváltozott. A 2014 óta Félegyházi Tej Kft. néven működő cég többségi tulajdonosa az OPTEN adatbázisa szerint a REAL AQUA Termelési és Kereskedelmi Kft.

A cég az oldalán tüntette fel, hogy 2018-ban rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetésére 15 millió forintot nyert. Egy másik projektre összesen 367 millió forintnyi uniós forrást kapott, amiben 2021 októberéig kellett megvalósítania egy relaxáló hatású tejital család kifejlesztését, amely egyesíti a tej a méz, idegfeszültség oldó gyógynövények, valamint ásványi anyagok  jótékony hatását az elalvás megkönnyítése érdekében.

Tavaly májusban, szinte pontosan egy évvel ezelőtt pedig a kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be a Gazdaság-újraindítási akcióterv keretében, hogy 500 millió forint támogatásban részesítik a Félegyházi Tej Kft. 820 milliós beruházását. Varga Mihály ekkor elmondta: a magyar válságkezeléshez illeszkedő lépés, hogy a Ginop forrásait a megváltozott gazdasági helyzethez igazították, összesen 3000 milliárd forinttal segítik a kis- és közepes vállalkozásokat.

Hogy ezek után mi lesz az 58 munkavállalóval egyelőre nem tudni, ahogy azt sem, hogy mi lesz a sorsa a félegyházi tejüzemnek. A következő napokban biztosan megtudunk többet, mert a tejüzem leállása egyszerre érinti a termelőket, a boltosokat és a fogyasztókat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...