fbpx
17.3 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

Az építési szakemberek kiválasztásának csapdái

- Advertisement -

Családi ház építésébe, felújításába kezdeni, továbbá ahhoz a megfelelő építési szakembereket kiválasztani kockázatos dolog, amely nemcsak kellemetlenségekkel, bosszúsággal, hanem sokszor anyagi károkkal is jár.

A Prelement paneles technológia révén, a megrendelői igények maximális figyelembevételével a szakemberek azon vannak, hogy gyors és magas szakmai színvonalon, a szerkezetépítés valamennyi fázisát összefogva, kiutat mutassanak az építőipar útvesztőjéből.

A napjainkra jellemző szakemberhiány, valamint az építőanyagok árának drasztikus emelkedése, a hitelfelvétel kockázatai, az eladósodás, az állami támogatások ellenére is sokakat tart vissza attól, hogy új ingatlan építésére adják a fejüket. És valóban, a megfelelő, megbízható építési vállalkozó megtalálása nem könnyű feladat, de nem lehetetlen. Adunk 10 tippet, hogyan kerülheti el a leggyakoribb csapdahelyzeteket.

A szakemberválasztás csapdái

Tippjeink segítségével kikerülheti az ismétlődő kelepcéket, így közelebb kerülhet álmai otthonának problémamentes kivitelezéséhez.

Összeszedtük a leggyakoribb csapdákat, amiket érdemes elkerülni:

  • Szakember ajánló oldalak.
  • Meg nem erősített referencialista.
  • Szakemberek egymás közti ajánlása.
  • Építőanyag kereskedők ajánlása.
  • A hitelt nyújtó banki szakember ajánlása.
  • Szórólapok, apróhirdetések.
  • “Bepróbálkozó”, helyszíni terepszemlét tartó vállalkozók.
Hasonló cikkünk:  A hőség és a vízhiány miatt törpe őszibarack terem a Homokhátságon

A pozitív kommenteknek, értékeléseknek könnyű bedőlni. Ellenőrizze le a vállalkozót más úton módon is, jogosultságok, valós referenciák, kamarai nyilvántartások lekérdezésével! Kezelje fenntartásokkal a csoportok, független szakértők ajánlásait is, hiszen sem az ajánlót, sem az ajánlott szakembereket nem ismeri.

Hogyan választhat jól?

Bármilyen kivitelezési munkára is keres szakembert, minden esetben javasolt több árajánlat bekérése, munkadíj, anyagköltségek szerinti bontásban. Több, egymásra épülő, egymással összehangolt építési munka esetén a legjobb megoldás, ha felkér egy generálkivitelezőt, aki összefogja az egyes szakemberek munkáját, és intézi a lebonyolítást.

Minden esetben kössön szerződést, amelyben rögzítésre kerülnek a határidők, az elvégzendő munkák, részfeladatok vállalkozói díjai, illetve késés esetére kötbér is meghatározásra kerül.

Ha nem szeretné, hogy élete álma, a saját családi ház építése rémálommá váljon, fogadjon minőségi és hibátlan munkát végző kivitelezőt! Az önerős építkezés megkeserítheti az életét, ezért ajánlott egy, a szakembergárdát koordináló generálkivitelező megbízása a kivitelezési munkálatok levezénylésére. Higgye el, megéri egy kis utánajárás annak érdekében, hogy a legmegbízhatóbb kivitelezőt választhassa ki.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...