fbpx

FRISS HÍREK

Az ukrán biztonsági és védelmi tanács titkára szerint Putyin előre szólt Magyarországnak az invázióról

- Advertisement -

Vlagyimir Putyin előre elárulta a magyar vezetésnek, hogy az oroszok lerohanják Ukrajnát, a magyar kormány területeket akar szerezni Ukrajnától – mondta a Hromadske ukrán lap beszámolója szerint Olekszij Danilov, az ukrán Biztonsági és Védelmi Tanács (BVT) titkára egy tévés interjúban.

„Magyarország nyíltan felvállalja, hogy együttműködik Oroszországgal. Sőt, Putyin előre figyelmeztette, hogy megtámadják az országunkat. Valamiért azt gondolták, hogy megszerezhetik az országunk egy részét. Ez soha nem fog megtörténni. Majd meglátjuk, milyen következmények sújtják azt az országot a háború után”

– mondta Danilov.

Ugyanígy idézi a vádakat többek között a TCHa Babel és az Interfax Ukraine is, de egyik cikkben sem írják, hogy Danilov hogyan és mivel támasztotta alá az állítást, vagy milyen forrásra hivatkozott – ha tett egyáltalán ilyet.

Hasonló cikkünk:  Egy kormányhatározat szerint tízmilliárdokat ad Magyarország Ukrajna fegyverutánpótlására

Ez a téma nem először kerül elő, Roman Giertych volt lengyel miniszterelnök-helyettes márciusban felvetette, hogy Putyinnak volt egy titkos terve, megpróbálta Orbánt és akár még a lengyeleket is bevonni az Ukrajna elleni háborúba, és Kárpátalját ígérte Orbánnak a segítségért. Bizonyíték akkor sem hangzott el.

Reakció végül a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól futott be, Menczer Tamás államtitkár Facebook-bejegyzésében lényegében annyival kommentálta Danilov mondatait, hogy „nem szállítunk fegyvereket az Ukrajnában zajló háborúba.”


via telex.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...