fbpx

FRISS HÍREK

Cigarettacsikk okozta a tüzet a tiszaalpári Árpád-kori faluban, zárva tart a bemutatóhely

- Advertisement -
Lángok csaptak fel a tiszaalpári Árpád-kori falurekonstrukció nádtetejű veremházán. Az eset még április 22-én, péntek este történt, azóta zárva tart a bemutatóhely. A közelben tartózkodó természetvédelmi őr észlelte a gomolygó füstöt, mire a helyszínre ért, három civil már vödrökkel oltotta a tüzet és a tűzoltókat is értesítették.

Az épület teljesen megsemmisült, de sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését, a mellette álló vesszőfonatos karámot már csak kismértékben érintette. A tűz oka feltehetően egy gondatlanul eloltott cigarettacsikk volt, a rendőrségi vizsgálat még folyamatban van – számolt be a Kiskunsági Nemzeti Park weboldalán.

A képen látható Árpád-kori lakóépület-rekonstrukció égett le. Fotó: Kiss Mónika

Az ingyenesen látogatható bemutatóhelyet éppen az elmúlt hetekben készítette fel a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és Tiszaalpár Önkormányzata a turisztikai szezon indulására. Az építményeken elvégezték a szükséges javításokat, a területet megtisztították az eldobált hulladéktól, tereprendezést végeztek.

Hasonló cikkünk:  Lakástüzekben három hónap alatt nyolcan sérültek meg Bács-Kiskunban

Sajnos az elmúlt években rendszeresek voltak a rongálások a skanzen területén. A sárból, vályogból tapasztott épületek, használati tárgyak, mint például a kemencék, sérülékenyek, a vandalizmusnak nehezen állnak ellen. Gyakori eset volt az is, hogy az információs táblákban tettek kárt ismeretlenek vagy az eldobált szemét csúfította el a környezetet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...