fbpx
16.6 C
Kecskemét
2024. március 28., csütörtök

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

Drasztikus jegyáremelés jöhet július 1-től a Kecskeméti Fürdőben és a strandon

- Advertisement -

A kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban, tehát a strandon a felnőtt belépőjegy 2022. július 1-től 44 százalékkal kerülhet többe, míg a Kecskeméti Fürdőben egy felnőtt komplett belépőjegy 36 százalékkal, ha a kecskeméti képviselő-testület a holnapi közgyűlésén elfogadja Szemereyné Pataki Klaudia polgármester erre irányuló előterjesztését.

A strandot és a fürdőt üzemeltető városi tulajdonban álló Hírös Sport Kft. felügyelő bizottsága már hetekkel ezelőtt megtárgyalta a jegyáremelésre tett javaslatot. A nagymértékű drágulást az önkormányzat azzal indokolja, hogy

2015. július 1-je óta nem emelték meg a kecskeméti vizeshelyekre szóló belépőket, és az utolsó módosítás óta eltelt 7-8 évben drasztikus ár és béremelkedések mentek végbe országban, így a Fürdő üzemeltetés területén is. Ezért több kismértékű áremelés végrehajtásával nem lehet utolérni az üzemeltetési költségek drasztikus emelkedését.

A jegyáremelést befolyásoló körülmények között felsorolják a dolgozók béreinek megemelését és, hogy a közüzemek árai emelkedtek drasztikusan. Az őrzés-védelem évi 132 millió forinttal, a takarítás 24 millióval, a villamos energia 35 millióval, a gáz 350 millióval, a diákmunka 37 millióval lett drágább. Körülbelül összesen 800 millióval kerül többe a működtetés.

Mindehhez hozzá jön még a Fürdő után fizetendő évi 610 millió forintnyi lízingdíj, ugyanis a 6,5 milliárdból felépült uszoda után 2031-ig kell fizetnie a városnak, hogy azt véglegesen saját birtokba vehessék. A több bevételre tehát több okból is nagy szüksége van a városnak, ahogy annak az okait az Aligha úszhatjuk meg jegyáremelés nélkül a kecskeméti fürdőzést cikkünkben néhány hete már bemutattuk.

A közgyűlés miután megszavazza a jegyáremelést, arra ugyanis nem kevés az esély, hogy a polgármester mögött álló kormánypárti többség kiszavazna, úgy számol a sportcég vezetése, hogy mintegy 180 millió forinttal nő az árbevételük. Ennek az az egyik feltétele, hogy a Covid előtti látogatóknak legalább 70%-a belépőt váltson 2022 második felében.

Hasonló cikkünk:  Olvasd el mit gondolnak szerkesztőségünk tagjai a sajtószabadságról!

A jegyáremelésnek van egy sokkal prózaibb oka is, még pedig a vendégelégedettség. Számos panasz érkezett ugyanis a fürdőzőktől, hogy nem volt megfelelő a színvonal, egyesek nem tudnak viselkedni, nincs olyan kiképzett személyzet, akik rendre utasítanák a hangoskodókat, rendetlenkedőket. Hogy kihasználja a Fürdő és a strand bizonyos medencéit arra vonatkozóan is több panasz érkezett, és volt, aki azt rótta fel, hogy fertőzést kapott.

14 év felett felnőtt jegyet kell váltani

Július 1-től megemelnék a felnőtt jegyárakat, bevezetnék, hogy 14 év felett felnőtt jegyárat kelljen fizetni. A gyermekjegy 3-14 éves korig lenne csak érvényes, 3 év alatt ingyenes. A nyugdíjas jegyekre vonatkozóan a mostani átlagosan 18% körüli kedvezményt egységesen 15%-ra csökkentenék, tehát itt is emelés várható. Viszont évente kétszer 15 alkalommal lehetőségük lenne 450 Ft/alkalom térítési díj ellenében igénybe venni a termálfürdőt orvosi javaslatra. Akik eddig a Kecskemét kártyát használták, itt is csökkenés várható, az átlagosan 20 százalékot adó kedvezményt az alap jegyárakhoz képest 10 százalékra vinnék le.

A jegyáremelést követően egyszerűsítenék az érvényben lévő számos jegytípust, többségük megszűnne és újakat alakítanának ki. A 20 és 30 alkalmas bérletet megszüntetnék, kizárólag 10 és 50 alkalmas bérlet terveznek. A családi jegy esetén bevezetnék, hogy kizárólag az egy lakcímen lakó vendégek vehetik azt igénybe, lakcímkártya felmutatásával, maximum 2 felnőtt és 3 gyermek részére. A strandolásnál is jelentős változtatásokra készülnek, például a 17 óra utáni jegyeket megszüntetnék, ahogy a korlátlan csúszdajegyet is.

Miután a holnapi közgyűlésen meghozták az erről szóló döntést vagy esetleg korrekcióra kerülne sor, ezekkel együtt fogjuk megírni.

Kapcsolódó cikkünk:

Aligha úszhatjuk meg jegyáremelés nélkül a kecskeméti fürdőzést

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...