fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Étrend-kiegészítők sportoláshoz

- Advertisement -

A kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód elegendő alvás mellett a legtöbb ember számára kellő mennyiségű energiát biztosít a napi tevékenységekhez. De ha komolyan sportolunk, és a táplálkozásunk sem tökéletes, szükségünk lehet egy kis extra támogatásra. Mutatunk néhány étrend-kiegészítőt, amelyek segíthetnek abban, hogy a legjobb formádban legyél edzés közben is.

Mik azok az étrend-kiegészítők?

Az étrend-kiegészítők olyan termékek, amelyek kiegészítik a táplálkozásunkat, támogatva a szervezetet az egészségünk megőrzésében, de nem helyettesítik az egészséges életmódot és a vegyes, kiegyensúlyozott étrendet. Elsősorban fontos mikrotápanyagokat, például vitaminokat és ásványi anyagokat, vagy makrotápanyagokat, például szénhidrátokat, fehérjéket vagy zsírokat (omega-3) biztosítanak számunkra.

Milyen étrend-kiegészítők jöhetnek szóba sportolásnál?

  • A B12-vitamin hiánya miatt erőtlennek és fáradékonyabbnak érezhetjük magunkat, de mivel ez a vitamin állati eredetű, a vegánok és vegetáriánusok nagyobb valószínűséggel szenvednek hiányt belőle.
  • A kalcium és a D-vitamin szerepet játszik az egészséges csontok, fogak és izmok felépítésében és fenntartásában. Ezek a tápanyagok segíthetnek a sportolóknak megőrizni az izomtömeget és csökkenteni a sérülések, esetleges csonttörések kockázatát.
    A magnézium hozzájárul a normál izomműködéshez, emellet szerepet játszik a normál csontozat fenntartásában is.
  • Az ashwagandhát egy 2015-ös tanulmányban* vették górcső alá az állóképességre gyakorolt hatását vizsgálva egészséges sportoló férfiak és nők esetében.
Hasonló cikkünk:  Orbán pszichoterápiát javasol annak, aki Putyin kutyájának nevezi őt

*Efficacy of Ashwagandha (Withania somnifera [L.] Dunal) in improving cardiorespiratory endurance in healthy athletic adults (2015. Bakhtiar Choudhary, A. Shetty and Deepak G. Langade)

Ha prémium minőségű táplálékkiegészítőkre van szükséged, nézz körül az USA Medical étrend-kiegészítők között, és támogasd a szervezetedet vegyszermentes, bevizsgált készítményekkel, amikor extra segítségre szorul a sportolás miatt.

Garantált minőségű, amerikai CBD-olaj az USA Medicaltól

A vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkön túl kíváncsi vagy egyéb termékekre is? Az USA Medical által kozmetikumként forgalmazott CBD-olaj kizárólag olyan kender felhasználásával készül, amelyet speciális mezőgazdasági program keretében, organikus gazdálkodással, GMO-mentesen termesztenek az Egyesült Államokban.

Fotó: USA Medical

A CBD, a kendernövény egyik legfőbb vegyülete, nem rendelkezik tudatmódosító hatással. Az USA Medical termékei esetében még minimális THC-szennyezettségtől sem kell tartani, mert a CBD gyártási folyamata során kromatografiás tisztítóeljárással távolítják el a pszichoaktív komponenseket a kivonatból.

A készítményeket a GMP (Helyes Gyártási Gyakorlat) irányelveit követve állítják elő szigorú minőségellenőrzési rendszert alkalmazva, így a termékek gondosan bevizsgált, biztonságos készítmények. Független laborvizsgálatok igazolják a hatóanyag-tartalmat, illetve a nehézfém- és a növényvédőszer-mentességet is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...