fbpx

FRISS HÍREK

Ezért tegyél belső hővédő rolót az ablakra

- Advertisement -

Miért kell egyáltalán belső hővédő roló az ablakra?

Nyaraink egyre melegebbek és nem mindenhol oldható meg a légkondicionáló beszerelése. Érdemes hát alternatív megoldásokat keresgélni, és erre lehet tökéletes megoldás, ha felkerül egy belső hővédő roló az ablakra.

A globális felmelegedés gyorsulásával egyre melegebb nyarak elé nézünk, ezért érdemes mindent elkövetni, hogy otthonunk hűtéséről gondoskodjunk. Vannak komolyabb beruházást igénylő lépések, mint a ház külső szigetelése, és vannak apróságok, amiket könnyedén megoldhatunk kis költségvetésből is, ilyen például a belső hővédő roló ablakra szerelése.

A közvetlen napsugárzás üvegházhatás elven rendkívüli módon fel tudja melegíteni a lakást. Itt a nap rövid hullámhosszú sugarai bejutnak az ablaküvegen keresztül a lakásba, ahol a falak és a bútorok felmelegszenek tőle és elkezdik sugározni a hőt. Ezek viszont már hosszú hullámhosszú sugarak, amik nem tudnak kijutni az ablaküvegen keresztül, ezért csapdába esnek odabent és egyre jobban felfűtik a lakást, nem ritkán az elviselhetetlenség határáig.

Ahhoz, hogy ezt a folyamatot megakadályozzuk, meg kell állítanunk a napsugarak bejutását. Ez a normál ablakokon egy-egy fényzáró függöny segítségével viszonylag könnyen és jól orvosolható. A tetőtéri ablakok ferde síkja miatt azonban ez nem jelent megoldást. Itt csak a belső hővédő roló ablakra erősítése segíthet.

Hasonló cikkünk:  Kövér László megúszta, nem neki kell aláírnia Svédország NATO-csatlakozását

A tetőablakra helyezett hővédő roló megakadályozza a napsugarak bejutását a lakásba.

Mitől lesz hővédő?

Alapvetően minden árnyékoló eszköz bizonyos fokig hővédelmet is ellát, hiszen megfogja a napsugarak egy részét. Amitől azonban a belső hővédő roló az ablakon rendkívül hatékony tud lenni, az a különleges anyaga. Ezek a rolók ugyanis nem egyszerűen csak árnyékolnak, de vissza is verik a nap sugarait, így azok még olyan mértékben sem tudnak a lakásba jutni, mint a függöny esetében.

Külső vagy belső hővédő rolót használjunk?

A legideálisabb természetesen, ha az ablaküvegig sem jutnak el a nap sugarai, ehhez pedig a tetőablak külső oldalára kell kerülnie az árnyékolásnak. Sok esetben azonban ez vagy nem megoldható, vagy olyan költséges, amit nem bír el a családi kassza.

A hővédő roló az ablak belső keretére erősítve is tökéletesen véd, ugyanakkor utólag is könnyedén beszerelhető és költségei jóval alacsonyabbak, mint a külső roló felhelyezésének.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...