fbpx

FRISS HÍREK

Gyerekekre vigyázó mesezebrák Lajosmizsén

- Advertisement -

Aki járt már a régi ötös úton Budapest és Szeged között, az tudja, hogy az országút Lajosmizsén hosszan, a települést szinte ketté szelve halad át. A helyiek már megtanultak együtt élni a forgalommal, ami az elmúlt évtizedekben már nem olyan mérgező, mint az autópálya előtti időszakban, de azért még mindig jelentős.

Bagó István méhész most mesefigurákkal igyekszik megóvni a gyerekeket, és jelezni az autósoknak, hogy fokozottan figyeljenek.

István arról mesélt nekünk, hogy őt mindig is lenyűgözte a méhek közössége, ahol mindenkinek megvan a feladata, és azt szorgosan el is végzik, és ebből a példából ő is merítkezik – talán nem véletlen, hogy képviselőként is vállal feladatokat.

Néhány évvel ezelőtt láttam egy városban hasonló zebrát, meg is jegyeztem, hogy milyen jópofa és talán segíthet Lajosmizsén is felhívni az autósok figyelmét a gyermekeink biztonságára. Mivel azt tapasztaltam, hogy sajnos a gépjárművek még mindig sokszor nem megfelelően választanak sebességet a zebráknál sem, ezért szerettem volna, ha a gyermekek nevelésével foglalkozó intézmények közelében felhívja a figyelmet a gyalogos forgalomra egy nagy, zebrafigura, ami ráadásul az iskolába, óvodába érkező gyerekeknek egy kis mosolyt is csal az arcára.

Hasonló cikkünk:  Egy hónap alatt 143 millió forintot tapsolt el a Megafon facebookos hirdetésekre

A grafika családi munka nyomán született, unokatestvére alkotta meg a figurát, majd egy reklámcég elkészítette a lenyomatot, azt egy plexi felületre vitték fel, amit István maga vágott ki dekopír fűrésszel. Az így elkészült kis zebra táblákat már csak fel kellett helyezni a Lajosmizsén kiválasztott zebrák mellé.

Megtudtuk, hogy a lakosság körében is nagy sikert arattak a zebratáblák.

Többen jelezték, hogy támogatnák újabb táblák kihelyezését, így tervezzük más helyszínekre is a megvalósítást. Továbbá már megkerestek más városból is, hogy szeretnének ott is hasonló táblákat és kérték a segítséget. Bízom benne, hogy egyre több helyen megvalósítják ezt az aranyos kezdeményezést

– tette hozzá István, aki elmondta még azt is, hogy egy éve a gyerekeknek 100 méter hosszú mesejárdát, ugráló iskolát is festettek civil összefogással, ami sajnos egy városi munkálat alatt nagyon megkopott, így idén júniusban ismét megfestik majd.

via sokszinuvidek.24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...