fbpx

FRISS HÍREK

Huxit Pártra nevezi át egyszemélyes pártját Volner János

- Advertisement -

A Volner Párt életének első, másfél éves szakasza a mai nappal lezárult. A jövőben – jelezve következő, nagy célunkat – Huxit Párt néven folytatjuk tovább. Legfontosabb célunk, hogy elérjük Magyarország kilépését az Európai Unióból

– írja a Facebookon Volner János.

Volner 2018 októberében lépett ki a Jobbikból, majd a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott. 2020 szeptemberében bejelentette a Volner Párt megalapítását. A párt nagyrészt egyszemélyes projektjeként futott. Az országgyűlésben független képviselőként tevékenykedő politikus idén januárban bejelentette: bár pártja „további építéséhez nagyon jól jönne a választási kampányban megszerezhető több száz millió forintos állami támogatás”, a közvélemény-kutatási adatokat figyelembe véve azt a felelős döntést hozták, hogy nem indulnak a 2022-es választásokon.

Volner a Facebookon most azt írja: „a Huxitnak már most is milliós a támogatói tábora, de eddig nem volt olyan ismert politikai erő, amely teljes mellszélességgel felvállalta volna” (az Eurobarometer legutóbbi felmérése szerint a magyar lakosság 88 százaléka nem utasítja el az uniós tagságot, 48 százalék pozitívnak tartja – a szerk.).

A politikus szerint az Európai Unió nyugati államai elszakadtak a görög, a római és a keresztény kultúrától, és „átlépnek a szélsőséges liberalizmus eszméinek alárendelt, önpusztító korszakba”. Felszámolják Európa népeinek nemzeti önrendelkezését és létrehoznak egy nemzetek feletti birodalmat: az Európai Egyesült Államokat.

Hasonló cikkünk:  Az Európai Bizottságnak megvan az a luxusa, hogy a tényeket nézze

Volner szerint a munkaerő pótlását nem a fiatalokat segítő családpolitikával, hanem a migránsok betelepítésével kívánják megoldani. Az eredetileg létrejött gazdasági unió egyre inkább ideológiavezérelt unióvá alakul, melynek társadalmi következményei ellentétben állnak a magyar nép választásokon kinyilvánított akaratával és az általa kívánt jövőképpel.

„Ezt az egymás után negyedszer megkapott kétharmados parlamenti felhatalmazás és a rendszerváltás óta nem látott támogatást eredményező gyermekvédelmi népszavazás egyértelműen bizonyítja.”

Volner írása szerint Magyarország már csak néhány évig kaphat európai uniós pénzügyi támogatásokat, az uniós pénzeső a kilépési szándékunktól függetlenül is elapad. A közös uniós fellépés miatt nem biztos, hogy lesz mivel fűteni, írja, az orosz nyersanyagokkal szemben embargót hirdető Európai Unióban szinte minden jóval többe fog kerülni.

A képviselő szerint az unió tagjaként a saját pénzünkből kell újjáépíteni romjaiból Ukrajnát, és közös adósságvállalással járó helyreállítási csomagokat kell fizetni, ha például államcsődöt jelentenek egyes dél-európai államok. Volner szerint „óriási lehetőséget jelent a Huxit utáni Magyarország számára, hogy a Kelet és a Nyugat konfliktusa új, mindkét fél számára biztonságos európai közvetítő országot igényel”. A politikus szerint a kilépéssel – a Fidesz propagandájával egybehangzóan – meg lehet védeni a rezsicsökkentést, és jóval olcsóbban tudunk a piacon vásárolni, mint a saját szankcióik súlyát nyögő uniós országok.

via telex.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...