fbpx
18.2 C
Kecskemét
2023. március 21., kedd

FRISS HÍREK

Legyen biztonságban a tárhelyed!

Tárhelyet rengeteg hazai és külföldi szolgáltató kínál. Mindegyiknél vannak kisebb, közepes és nagyobb csomagok is, így az ember az igényeinek leginkább megfelelő méretű tárhelyet választhatja ki.

Érdemes rászánni némi időt arra, hogy mégis melyik tárhelyszolgáltatót válassza az ember. Egy dolog, hogy mennyibe kerül a szolgáltatás éves díja, egy másik pedig, hogy mennyire biztonságos és stabil. Mérlegelni kell, hogy nekünk mi a legfontosabb.

A biztonság tekintetében nem érdemes kompromisszumot kötni

Természetesen rendkívül fontos, hogy megfelelő méretű legyen a tárhely és az sem rossz, ha nem kell érte indokolatlanul sokat fizetni. Ugyanakkor a biztonsági szempontokat nem szabad elhanyagolni, főleg, ha az ember valamilyen népszerű keretrendszerrel létrehozott honlapnak keres tárhelyet, amit a hackerek előszeretettel támadnak. Éppen ezért nem feltétlenül a legolcsóbb változat lesz a jó megoldás.

Van azonban megfizethető és biztonságos tárhely például a RackForestnél, ami egy hazai szolgáltató. A tárhelycsomagjaikhoz jár az Imunify360, ami DOS és Brute Force védelmet takar. Ez kiválóan alkalmas a CRM rendszerek hatékony védelmére. Ez a szoftver abban az esetben, ha talál egy sebezhető kódot, akkor nem tiltja le a tárhelyet, csupán a szóban forgó kódot változtatja elérhetetlenné.

A RackForestnél a JetBackup nevű modul az, ami az automatikus mentéseket készíti. E cégnél napi mentések készülnek a tárhelyekről, amelyeket egy hétig tárolnak. Ha támadás ér egy honlapot, a tulajdonosa akkor is vissza tudja állítani a korábbi állapotot akár a levelezés, az adatbázis vagy a teljes tárhely tekintetében.

Hasonló cikkünk:  Az S&P akkor minősítette le a magyar állampapírokat, amikor épp erősödni tudott a forint
Hasonló cikkünk:  A rendezvények különböző csoportjai

Ezek a kiegészítő szolgáltatások jó, ha elérhetők

Egy tárhelyhez jár ugyebár valamekkora tárhely, jó esetben korlátlan e-mail fiók, valahány hozzáadható domain és akár ingyen aktiválható SSL tanúsítvány is. Ezek alapdolgok, ezenfelül azonban vannak olyan extrák is, amik jelentős mértékben megkönnyíthetik a honlapépítésben kevésbé jártasak életét.

Az egyik ilyen a cpanel hosting kezelő szoftver, amely grafikus menürendszerével és automatizált szolgáltatásaival nagy népszerűségnek örvend. Globálisan rengeteg felhasználója van, rengeteg igényt képes kielégíteni.

Hasonlóan hasznos a Softaculous, ami egy olyan modul, amely segítségével néhány perc leforgása alatt bárki képessé válik arra, hogy telepítsen egy olyan keretrendszert, mint a WordPress, a Drupal, a Joomla vagy éppen az OpenCart. Innentől pedig egy megfelelő sablon telepítésével már felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel is megkezdődhet a portál tényleges építése. A Softaculous egyaránt hasznos azoknak, akik webáruházban, fórum vagy bemutatkozó oldal létrehozásában gondolkodnak.

Az Apache SpamAssassin egy olyan spamszűrő szolgáltatás, amely statisztikus, valamint heuresztikus elemzést és feketelistákat használva tudja ellenőrizni az e-maileket. Pontokkal értékeli őket, te magad pedig beállíthatod, hogy az értékelés ismeretében hol legyen a határ, mi számítson kéretlen üzenetnek és mi ne.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...