fbpx
3.6 C
Kecskemét
2024. február 22., csütörtök

FRISS HÍREK

Nyaraljon idén a Maldív-szigeteken!

- Advertisement -

Vannak, akik valami olyanra vágynak, ami teljesen elüt a mindennapi megszokott életmódjuktól. Ami távol van a rohanó világ hétköznapjaitól, de mégis tengerpart és mesebeli tájak jellemzik. Akik a végtelen nyugalomra vágynak és el akarják felejteni egy kicsit azt a miliőt, amiben nap mint nap élnek, azok számára a Maldív-szigetek a kikapcsolódás és álomnyaralás egyben.

Több mint ezer sziget

Ez a gyönyörű szigetcsoport Indiától és Srí Lankától délnyugatra helyezkedik el, és nem is gondolná az ember, hogy a 19 nagyobb csoporton belül, közel 1200 szigetet foglal magába. Ezeknek több, mint 80 százaléka lakatlan, és csak 200 lakott sziget van a helyiekkel benépesítve, illetve 87 darab szigetet tartanak fenn ezenkívül a turisták számára.

A 87 sziget rengeteg szálláshelyet kínál, a nagyon pici szigetektől kezdve a fősziget fővárosáig. Az Utazásszervező széles körű kínálata segít eligazodni a Maldív-szigetek adta lehetőségek mérhetetlen választékában. A kereséseket le lehet szűkíteni a számtalan sziget valamelyikére, amelyeknek utána tudunk nézni az interneten, leírásokban vagy valamilyen, valós úti beszámolókról megírt blogbejegyzésekben.

Minden egyes sziget különféle programokat szervez az oda érkezőknek, így az adott hotelt kiválasztva, a helyi utazásszervezőknél is érdemes érdeklődni, hogy milyen plusz szolgáltatásokat nyújt az adott szálloda.

Exkluzív programcsomagok

A különleges programcsomagok részét képezik a szigetekre történő kirándulások. Ezeknek mind kicsi az alapterülete, tehát nem kell nagy túrákra számítani a rekkenő hőségben! Először is körbe lehet járni az adott szigetet, amelyen a szálloda is van. Részt lehet venni lakatlan szigettúrán, illetve meg lehet látogatni egy olyan szigetet is, amelyen az őslakosok élnek. Van, ahol kézműves termékekkel várják az oda érkezőket.

Hasonló cikkünk:  A Türk Tanács tagjai között a legtisztább Magyarország, ami a korrupciót illeti

A turisták kedvelt kikapcsolódása, hogy kipróbálják a helyiek által használt, fából készült csónakot, a dhoni-t. A helyi utazásszervezők erre az igényre is létrehoztak különféle programokat. Érdemes kipróbálni, remek szórakozás!

A horgászat szerelmeseinek is élmény lehet a Maldív-szigeteken nyaralni. Számukra a hotelek szerveznek külön éjszakai, pirkadatkori és nyílt vízi horgászatot. Ha valakinek horogra akad valami, akkor azt természetesen az adott szigeten el is készítik számára.

A víz alatt és a víz felett

Mivel a Maldív-szigetek gyakorlatilag 99 százaléka víz, ezért a hotelek által kínált tengeralattjáróval és hidroplánnal megtett túrák után elmondhatjuk, hogy láttuk az egész országot! A tengeralattjáró 3 méter mélységig merül le, és belőle megtekinthetjük a gyönyörű színes tengeri világot az ezernyi hallal. A hidroplánnal pedig ténylegesen madártávlatból csodálhatjuk meg a szigeteket és a korallzátonyokat.

Szintén a vízhez köthető program az üvegfenekű hajókázás. Ez azok számára jelenthet vonzerőt, akik nem mernek több méter mélyre merülni még hajóval sem. Ők az üvegen keresztül megcsodálhatják a különleges víz alatti állat- és növényfajokat. A snorkeling az úszás szerelmeseinek ad páratlan kikapcsolódást.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Fidesz szerint kapacitás-áthelyezés történik, az ellenzék szerint bezárják az óvodákat Kecskeméten

A törvényben meghatározott maximális 25 főnél több gyermek vehető fel a Corvina, a Ferenczy Ida és a Kálmán Lajos...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...