fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Pedálos szemetessel a tiszta környezetért!

- Advertisement -

Az otthonunkban van néhány olyan dolog, ami nélkül elképzelhetetlen lenne az élet. Mivel az egész életünket a holmijaink között töltjük el, fontos, hogy azok praktikusak, könnyen kezelhetőek legyenek. Egy pedálos szemetes használatával könnyen gyűjthetjük a hulladékot.

A pedálos szemetes komoly segítség a háztartásban

Az otthonunkban felhalmozódó hulladék napi szinten történő eltakarítására mindenkinek oda kell figyelnie. A Szemetesek.hu webáruház pedálos szemeteseinek segítségével ez a művelet gyors és egyszerű lehet, mivel egy speciális pedált kell csak lenyomnunk ahhoz, hogy a fedő felemelkedjen.

Mindenki szereti, ha a lakása tiszta és rendezett. Rengeteg munka van a ház körül, amit hétről-hétre el kell végezni ahhoz, hogy a környezetünk egészséges és esztétikus legyen. A portörlés, a porszívózás és a felmosás is a napjaink részét képezi, különösen abban az esetben, amikor kisgyermek van a háznál. Nincs ez másképp a hulladék összegyűjtésével sem.

Fontos a szelektív hulladékgyűjtés

A környezettudatos szemlélet manapság egyre nagyobb szerepet kap. Míg korábban csak a nagyvállalatok életében volt jellemző ez a magatartás, mára a családokhoz is megérkezett, sőt, általánossá vált. A legtöbb otthonban a hulladékgyűjtés már szelektíven valósul meg. Az egyszerűség kedvéért a legtöbben színkódos gyűjtőedényeket használnak, annak érdekében hogy a szemetet típusonként tudják gyűjteni.

A kék színű kukába általában a papír hulladékok kerülnek, a sárga szín a műanyagot jelöli, zöld edénybe leggyakrabban az üveg kerül és a pirosba pedig attól függően, hogy milyen közegbe helyezik ki, fém vagy veszélyes hulladék. A veszélyes hulladék képződése inkább a gyárakban jellemző, az otthonokban ilyennel csak nagyon ritkán kell számolnunk.

Hasonló cikkünk:  A Fidesz köztársasági elnök-jelöltje ahol tud, segít a Fidesznek

A háztartásokban nagyon fontos, hogy a gyűjtőedények könnyen elérhetőek legyenek, így célszerű néhány darabot elhelyezni. Gondoljunk például a konyhára, ahol a legtöbb kommunális hulladék képződik, de ne feledkezzünk meg a fürdőről sem!

Figyeljünk oda a környezetünkre!

A pedálos szemetesek lehetővé teszik a helytakarékos hulladékgyűjtést, mivel több olyan modell is van, amely két kosárral van ellátva. Így a halmozódó kukák nem keltenek rendetlen látványt. Hazánkban a legtöbb településen elegendő két gyűjtőkosarat használni, hiszen a helyi szemétszállító csak az elszállítás után válogatja szét a műanyag, a papír és a fém alapanyagokat.

Kommunális hulladékon mindig azokat a háztartási hulladékokat értjük, amelyek jó eséllyel könnyen lebomlanak, vagy élelmiszer-maradvánnyal olyan mértékben szennyezettek, ami nem távolítható el könnyedén. Ezek kerülhetnek egy szemetesbe.

A vegyes szelektív gyűjtőkbe dobhatjuk a megtisztított papír, műanyag és fém anyagokat, amelyet majd az elszállítás után típusonként szortíroznak, hogy új termékek készülhessenek belőlük. A környezettudatos szemléletmód kialakítása egyre fontosabb, ezért törekedjünk arra, hogy a gyermekeinknek is a lehető leghamarabb megtanítsuk az újrahasznosítás fontosságát!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...