fbpx
0.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Schadl milliókért cserében elintézte, ki nyerjen a végrehajtói pályázaton

A magyar bírósági végrehajtói rendszer eddig sem éppen pozitív megítélését a tavaly ősszel kirobbant Schadl-Völner-ügy tovább rontotta. A közelmúltban 35 új végrehajtót neveztek ki, ez még az a pályázat, amelyet 2021 szeptemberében írtak ki, de a Schadl-Völner-ügy kirobbanása miatt a pályázatot előbb érvénytelenítették, majd újra kiírták.

Bár egyelőre az Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) honlapján semmilyen tájékoztatást nem találtunk a kinevezett új végrehajtókról, kilétük még nem ismert, azonban egyéb forrásból beazonosítottunk egy új végrehajtót, Vékás Szilviát, aki az új irodájába az egyik legismertebb álláskereső oldalon keres alkalmazottat.

Vékás korábban felszámoló volt, az Agro-Alba Kft. munkatársaként dolgozott. Az Agro-Alba viszont azért érdekes, mert már más néven, Atlasz-B Zrt. néven működik, vagyis inkább nem, mivel jelenleg felszámolás alatt áll és végrehajtás is indult ellene.

Információnk szerint Vékás Szilvia a 2021 szeptemberi pályázaton is részt vett, tehát még akkor, amikor Schadlék kinevezési mutyija vígan dübörgött. Vékás így abban az időszakban jelentkezett, amikor még Schadl milliókért cserében elintézte, ki nyerjen a végrehajtói pályázaton. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy Vékás is korrupciós úton jutott a végrehajtói poszthoz, azonban az a tény, hogy már a tavaly őszi, még a Schadl-érában kiírt pályázatra jelentkezett, elgondolkodtató.

Magas szinten zajlik a korrupció

Az, hogy mennyire vonzó is végrehajtónak pályázni, az is alátámasztja, hogy 2021 szeptemberében olyan jelentkező is benyújtotta pályázatát, aki a Schadl-Völner-ügyben gyanúsítottként szereplő végrehajtó rokona.

Hasonló cikkünk:  Kikerült az előzetesből Schadl György?

A végrehajtás berkein túl az közvélemény jó részét elérte a tavaly novemberben napvilágra került hír – miszerint a repülőtéren őrizetbe vették a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét, Schadl Györgyöt, amint épp Dubajba utazott volna szintén végrehajtóként dolgozó feleségével, Schadl-Baranyai Helgával, diplomata útleveleik és nagy összegű készpénz társaságában – tovább rontotta.

Hasonló cikkünk:  408 az euró, 411 a dollár

Az információ nem kapott sajtónyilvánosságot, sőt az MBVK hivatali dolgozóit és a végrehajtókat is megfenyegették, amennyiben „kifelé beszélnek az ügyről, annak munkajogi következményei lesznek”, azonban Schadl letartóztatását nem sokáig lehetett eltitkolni a nyilvánosság elől.

Az ügyben az igazi áttörést Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tényfeltáró munkája hozta meg december elején, amikor Hadházy kiderítette, hogy Schadl ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) nyomoz, és érintettje egy magas beosztású politikus is. Ezt követően a KNYF előre menekült, és egy sajtótájékoztató során ismertette a büntetőeljárás egyes részleteit, így azt, is, hogy az eljárásban gyanúsítottként szerepel Völner Pál államtitkár, Varga Judit igazságügyi miniszter helyettese is.

Völnert az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy bizonyos ügyek elintézéséért cserében 83 milliónyi kenőpénzt fogadott el Schadltól. Schadlt egyébként azzal is vádolják, hogy döntött végrehajtói álláspályázatok eredményéről oly módon, hogy ezért a kinevezett végrehajtóktól pénzt kért (összesen mintegy 884 millió forintot).

Völner Pál azóta is szabadlábon védekezik, míg Schadl György augusztus 08. napjáig előzetes letartóztatásban marad.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...