fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Színes programokkal jelentkezik a kecskeméti Ciróka Bábszínház

- Advertisement -

A Ciróka Bábszínház igazgatói pozíciójára Kiszely Ágnest nevezték ki, aki újabb öt évig vezeti a kecskeméti teátrumot. Új és színes programokkal jelentkezik a Bábszínház.

2022. június 11-16 között kerül megrendezésre az Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozójára. Ennek az eseménynek kétévente ad otthont a Ciróka Bábszínház szervezésében. Valamennyi magyar bábszínház vezetőivel és társulatával részt vesz a rangos szakmai eseményen, ahol lehetőség nyílik egymásnak bemutatni egy- egy kiválasztott gyermekeknek, vagy felnőtteknek szóló előadást amelyeket szakmai beszélgetések követnek. A Ciróka Bábszínház a nézőket sem hagyja előadás nélkül, a város több pontján ingyenes vagy kedvezményes áron vásárolt jeggyel tekinthetnek meg olyan produkciókat, amelyek eddig nem voltak láthatóak a kecskeméti közönség előtt.

A Ciróka Bábszínház előre vásárolt jeggyel látogatható családi programajánlata a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján:

Jegyvásárlás: a Ciróka Bábszínház jegypénztárában, vagy a www.ciroka.hu oldalon

  • Vas Laci _ 2022. június 12. 15.00 helyszín: Agóra nagyterem (Leírás: https://fb.me/e/1KHMuzC9o)
  • Pán Péter_ 2022. június 13. 15.00 helyszín: Agóra nagyterem (leírás: https://fb.me/e/1LEFhQOvH)
  • EMMA CSÖNDJE_ 2022. június 13. 19.00 helyszín: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nagyterme
  • A dzsungel könyve_ 2022. június 14. 15.00 (Leírás: https://fb.me/e/4AiTV7SK6)
Hasonló cikkünk:  Módosították a műszaktervezést a Mercedes-gyárban, de a vállalat közlése szerint csak átmenetileg

Az ingyenesen látogatható, szabadtéri előadások programkínálata hamarosan elérhető lesz a www.ciroka.hu weboldalon

Petőfi Sándor nyomában

Elindultak a BARGUZIN- lehullt csillag fénye produkció próbái. Szerző és rendező Fábián Péter, dramaturg: Gimesi Dóra, zeneszerző: Rozs Tamás. A Ciróka Bábszínházban nem volt még ilyen volumenű előadás, amelyben ennyi szereplő vett részt, ráadásul élőzenés kísérete van.

A szerző Fábián Péter, aki kisebb kutatás után írta meg a szövegkönyvet. A történet két idősíkban játszódik; Barguzinba látogat egy régész, aki a feltételezett Petőfi Sándor csontjait vizsgálja és hitelesíti. Az itt élő leszármazottak, a  Petőfi kultuszt fenntartó népcsoport szívélyesen fogadja a szakembert, majd visszaröppenünk az időben és a színpadon választ kapunk arra a kérdésre, hogyan került az egyik legnagyobb magyar költő Barguzinba.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...