fbpx
3.4 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

3 ok, amiért érdemes antracitszürke bejárati ajtót választani

- Advertisement -

Az antracitszürke manapság igen divatos árnyalat az építészetben, nem véletlenül bukkan fel egyre több helyen. Semlegessége és letisztultsága számos előnnyel jár, ezért jó ötlet akár a nyílászárónkat is ebbe a színbe öltöztetni. Többek között az alábbi okok miatt:

  1. Szinte minden más árnyalathoz remekül illik

Bejárati ajtót a többség nem 1-2 évre, hanem egy évtizedre, vagy annál is hosszabb távra vásárol. Ezen időszak alatt azonban előfordulhat, hogy akár a külső homlokzatot, akár az előszoba falát szeretnénk átfesteni.

Ha viszont a bejárati ajtó színe nem semleges, akkor jól meg kell gondolni, hogy milyen árnyalatot választunk, ugyanis nem biztos, hogy az új szín is ugyanúgy passzol majd az ajtóhoz, mint a jelenlegi. 

Ha például mohazöld ajtónk van, amit eddig halványsárga fal vett körül, akkor hiába szeretnénk levendulalilára festeni a falat, sajnos egyáltalán nem fog illeni az ajtóhoz. Egy antracitszürke nyílászáró esetében viszont nincs ilyen gond, hiszen minden színhez remekül passzol, legyen az élénk vagy pasztell árnyalatú.

Nem véletlen, hogy a Nívó egyedi bejárati ajtókat választó megrendelők közül is sokat teszik le a voksukat az antracitszürke színű változat mellett.

2. Modern stílusú házhoz kitűnő választás

A mai trendek szerint épült házak általában minimalista stílusban készülnek, ami mellőz minden felesleges díszítettséget, hiszen pont a letisztulságban rejlik a szépsége. Mégis mi egészítene ki tökéletesebben egy ilyen épületet, mint egy ugyancsak sallangoktól mentes, semleges szín?

Hasonló cikkünk:  Mi történik a testünkkel, ha nem fogyasztunk elég vizet?

Az antracit pedig nemcsak a nyílászárókon jelenhet meg, hanem a háztetőn, a kerítésen, az ereszcsatornán, a teraszkorláton, a kerti pergolán, de akár díszítővakolatként is lehet alkalmazni. 

Ráadásul nemcsak kültéren, hanem az épületen belül is hódít, hiszen kaphatóak ebben a színben gyártott bútorok, csempék, járólapok, függönyök és beltéri falfestékek is. Persze azért nem ajánlott túlzásba esni, egy szoba minden falát például nem jó ötlet antracitszürkére festeni, ugyanis nagyon sötétté teszi a helyiséget.

3. Egyszerű, de mégis mutatós

Aki nem akar sokat gondolkodni leendő bejárati ajtaja színén az a legjobb, amit tehet, ha az antracitszürke színt választja. Aki ugyanis kevésbé járatos a színek világában, az könnyen belebonyolódhat az egyes árnyalatokba, és összekeverheti például a bézst az elefántcsonttal vagy a szépiabarnát a csokoládébarnával. A képletet tovább bonyolítja, hogyha a kijelző nem színhelyes, akkor a valódi szín jócskán eltérhet a képernyőn látottaktól.

Az antracit esetében azonban nincsenek ilyen problémák, hiszen egy nem túl sötét, de nem is túl világos árnyalatról van szó. Keressük a RAL 7106-os színkódot, ugyanis ez jelöli az antracitszürkét, így bármely színskálán egyszerű beazonosítani. 

Ha minden elemet ebben az árnyalatban rendelünk, akkor nem fordulhat elő, hogy az ajtó például jóval sötétebb szürke lesz, mint mondjuk a kerítés vagy az ablakkeret.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...