fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A hangszigetelés számos problémára megoldás lehet

- Advertisement -

Akár nagyvárosban vagy forgalmas út mellett élünk, akár a körülöttünk élők olyan hangosak, hogy azzal szeretnénk kezdeni valamit, akár a szomszéd gyermeke van nagyon kevés tehetséggel megáldva a zenei képességeket illetően, a hangszigetelés hatékony segítséget nyújthat.

Lehet minőségi, lehet fabrikált!

A Józan Kft. hő- és hangszigetelő termékei mellett más anyagokat is bevethetünk, például népszerűnek számít a “tojásdobozos módszer”, ami ugyan nem hatástalan, ám sem esztétikus, sem tűzbiztos megoldásnak nem igazán nevezhetnénk jó szívvel. Természetesen a professzionális megoldásokat választva semmi ilyesmitől nem kell tartanunk.

Akár a forgalom túlságosan hangos még zárt ajtók és ablakok mellett is, akár nem akarjuk mások veszekedéseit hallgatni nap mint nap, az az egy biztos, hogy gondoskodnunk kell saját magunk és családunk kényelméről, s olyan mértékben megóvni őket a kültéri zajoktól, amennyire az egyáltalán lehetséges.

A hangok szigetelése teszi lehetővé, hogy egyáltalán élvezhessük otthonunkat, amikor szeretnénk, illetve valóban komfortosan, zavartalanul érezhessük magunkat benne.

Kiváló hangszigetelő tulajdonságú anyagok között válogathat!

Elsősorban kiemelkedő megoldásnak számít az üveggyapotfilc, amely sokféle méretben és vastagságban elérhető a vásárlók számára, ezért érdemes tenni vele egy próbát, ha szép, elegáns és hatékony szigetelésre vágyunk.

Hasonló cikkünk:  A magyar betétek csaknem 12%-ka külföldi bankokban van

Ugyanebből az anyagból készült lemezek felhasználásával burkolhatunk tetőteret, gipszkarton válaszfalat, sőt, akár tetőt is. Az üveggyapot nem éghető, viszont tartós megoldásnak bizonyul.

A másik leggyakrabban előforduló anyag, amennyiben hangszigetelés szempontjából is kiváló alapanyagot keresünk, az a kőzetgyapot. Az üveggyapothoz hasonlóan az ásványgyapot szigetelésként is teljesen természetes, mégis remek megoldást nyújt, akár a hang-, akár a hőszigetelés a célunk.

Mi alapján érdemes választani a kettő közül?

A kőzetgyapot némileg magasabb áron, ugyanakkor minőségibb tulajdonságokkal, s valóban hosszú távon, tökéletes megoldásként garantálja mind a hő-, mind a hangszigetelést. Biztosan meggyőző lesz az információ, hogy gyakran választják professzionális hangstúdiók is a megfelelő hangszigetelés elérésének érdekében.

A víznek ellenáll, de páradiffúziós képessége jó, ezért nem eredményez dunsztosüveghatást. A rágcsálók nem szeretik, a gomba és a penész sem telepszik meg benne, ezért kiemelten hozzájárul az egészséges környezet megőrzéséhez.

Miért olyan fontos a nyugodt környezet?

A folyamatos környezeti ártalmaknak, a zajoknak való állandó kitettség is komoly hatással van az életünkre. Növeli a stressz szintjét, s szinte lehetetlenné teszi a kikapcsolódást, az állandó feszültség révén pedig akár alvászavarokhoz is vezethet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...