fbpx

FRISS HÍREK

A rezsicsökkentés beelőzte a demokráciát

- Advertisement -

Oroszország Ukrajna elleni háborúja megerősítette az EU támogatottságát az európai közvéleményben – ezt mutatják a legújabb uniós felmérés adatai. Magyarországon azonban a rezsiharc győzött – írja a HVG.

Az Európai Parlament 2022 tavaszi Eurobarométer felmérésének eredményei szerint az európaiak csaknem 65 százaléka jó dolognak tartja az uniós tagságot. Ez a legpozitívabb eredmény 2007 óta, amikor a megkérdezettek 58 százaléka vélekedett így. A tagállamok legnagyobb részében a lakosság relatív többsége jó dolognak tartja hazájuk uniós tagságát. Magyarországon a válaszadóknak 60 százaléka szerint jó dolog az EU tagjának lenni, 5 százalék szerint azonban rossz. Viszonylag magas – 34 százalék – azok aránya, akik ezt a kérdést nem tudják eldönteni.

A magyarok 67 százaléka a megélhetési költségeket helyezi az első helyre, a demokratikus értékek 32 százalékuk esetében kerül a fontossági lista élére. Ennél csak Bulgáriában ragaszkodnak jobban az alacsonyabb árakhoz, akár a demokrácia rovására. A válaszadók többsége a demokrácia és az emberi jogok védelmét sorolja az első két helyre (37 százalékkal, illetve 27 százalékkal), a harmadik helyen a jogállamiság áll (22 százalékkal) az EP által védendő értékek sorában.

Hasonló cikkünk:  Mi történik a testünkkel, ha nem fogyasztunk elég vizet?

via hvg.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...