fbpx
1.5 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Az infláció messzire elkerüli a parlamenti képviselőket

Az áprilisban megválasztott országgyűlési képviselőknek az eskütétel után harminc napjuk volt, hogy megírják a friss vagyonnyilatkozatukat. Szerda este járt le a határidő, és éjfélkor kikerültek a dokumentumok az Országgyűlés honlapjára. Navracsics Tibor tavaly Rigácson vett telket, Kocsis Máté kiszállt a családi cégből, Gyurcsány Ferenc értékpapírja több mint 300 millió forinttal csökkentek – írja a telex.hu.

A lap sorra veszi az előtérben lévő politikusok vagyonnyilatkozatait, így Rogán Antalt, akinek a magas infláció ellenére mindössze 154 ezer forinttal csökkent a vagyona az elmúlt öt hónapban.

Kövér Lászlónak kevésbé kezdődött jól az idei év, a házelnök most félmillióval kevesebb megtakarításról tudott beszámolni, mint január végén, amikor 5 millió forintja volt a bankban.

Navracsics Tibornak utoljára 2014-ben kellett Magyarországon képviselői vagyonnyilatkozatot tennie.

Lázár János továbbra is a magyar Országgyűlés egyik legnagyobb földesura.

Varga Judit most először lett országgyűlési képviselő. Első képviselői vagyonnyilatkozatát kézzel írta, de szó szerint ugyanaz szerepel benne, mint január végén, amikor miniszterként géppel töltötte ki a dokumentumot.

Szijjártó Péter értékpapírokban elhelyezett megtakarítása mintegy 174 ezer forinttal gyarapodott az elmúlt öt hónapban, és 3,611 millió forinttal több van ma a bankszámláján, mint januárban.

Hasonló cikkünk:  A megyei jogú városok polgármesterei találkozhatnak Orbánnal

Kocsis Máté sem panaszkodhat: friss vagyonnyilatkozatában 34,5 millió forintnyi megtakarításról tudott beszámolni, ami 3,5 millióval több, mint amit január végén írt be.

Gyurcsány Ferenc értékpapír-megtakarításai gyorsan és biztosan évről évre nőnek – írtuk januárban, miután 2020-ról 2021-re 823 millióról 928 millióra nőtt.

Hasonló cikkünk:  Milyen éve lesz a forintnak 2023-ban?

Jakab Péter, vagyonnyilatkozata szerint továbbra is feleségével és három gyermekével él egy háztartásban, és továbbra is felerészben tulajdonosa annak a 106 négyzetméteres miskolci lakásnak, amit 2007-ben vettek.

Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke 2018-ban a II. kerületben vett egy 43 négyzetméteres lakást, amit 155 ezer forintért ad ki havonta. Frakcióvezetőként új Iphone-t és laptopot kapott májusban, összesen közel 600 forint értékben.

Toroczkai László vagyonnyilatkozata szerint Ásotthalmon van egy bő fél hektáros tanyája szőlővel, aminek felerészben tulajdonosa 2017 óta. Három évvel később pedig egy 0,89 hektáros szántót vett Ásotthalmon, ahol polgármester volt egészen mostanáig.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője 3 millió forintot törlesztett az elmúlt öt hónapban, de még így is közel 27 millió forintos banki tartozást írt a vagyonnyilatkozatába, és 5,5 millió forinttal lóg magánszemélynek.

Részletes információk a telex.hu cikkében olvashatóak.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...