fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

„Én ma eldöntöttem, hogy akkor is nyerni fogok” – lakossági fórumot tartott Kalló Julianna

- Advertisement -

Lakossági fórumot tartott Kalló Julianna, a Szövetség jelöltje az időközi önkormányzati képviselői választáson, amin a KecsUP is részt vett. Rosszak az utak, elhanyagolt a város, a KTE stadionnak akár örülni is tudna – ez a rövid összefoglalója az utcafórumnak.

„Én ma eldöntöttem, hogy akkor is nyerni fogok”

A képviselőjelölt kérdésünkre elmondta, hogy bízik a győzelemben, és hisz abban, hogy a 26 éve végzett szociális munkája miatt szerzett ismertsége, emberi kapcsolatai és segítőkész hozzáállása felül tudja múlni azt, hogy a Fidesz jelöltjével verseng.

Tisztában van vele, hogy vetélytársának a kormánypárttal a háttérben sokkal jobbak a lehetőségei, mind anyagi, mind szervezési és logisztikai téren. Ő ezt azzal próbálja ellensúlyozni, hogy sokat jár „terepen”, személyesen szórólapozik, ezáltal közvetlenül győződik meg a választókerület lakóinak problémáival, gondjaival, észrevételeivel.

Program

Sikeres megválasztását követően három területet tartana kiemelendőnek, amelyekkel elsőként kíván foglalkozni. Ezek:

  1. Szeméthelyzet, a terület megtisztítása az illegálisan elhelyezett hulladéktól.
  2. A közbiztonság növelése a polgárőrség, illetve a rendőrség még intenzívebb, aktívabb bevonásával.
  3. A körzetben magas munkanélküliség ellen lépne fel pályázatok igénybevételével, ezáltal új foglakoztatási lehetőségek biztosításával, amely a bűnözés visszaszorítását is magával hozza.
Hasonló cikkünk:  Így indult a tavaszi szünet: a miniszterelnök beírt a gyerekek ellenőrzőjébe - szavazással

Kitért az utak, járdák rossz állapotára és kiemelte azt, hogy Kecskeméten nem jár a forró időszakban locsolókocsi a területen, ezért a környéken lakóknak köszönhetően nem száradnak ki a növények, de ezen mindenképpen változtatni kíván.

Kérdések és válaszok

Az ellenfél rácsok mögül figyelte az utcafórumot.
Fotó: Tancsa János

Az egyik résztvevő felvetette, hogy a város útjai rendkívül rossz állapotúak, a közterületek elhanyagoltak, gondozatlanok, a központot leszámítva nem foglalkozik a városvezetés a környezettel. Kalló Julianna ezeket jogos felvetésnek nevezte, és véleménye szerint ezek mind olyan megoldható problémák, amelyekhez leginkább a szándék hiányzik, más források rendelkezésre állnak.

A képviselőjelölttől megkérdezték azt is, hogy a Kecskeméti TE NB/I-be jutásával a Széktói stadion átalakítását milyen forrásból kívánja finanszírozni a város. Kalló Julianna válaszában hangsúlyozta, hogy a labdarúgó csapat sikere és az elsőosztályú mérkőzések Kecskeméten történő rendezése pozitív hatással lehet a város megítélésre, ennek turisztikai és egyéb kiskereskedelmi plusz bevételei is lehetnek. Amíg nem tisztázott, hogy a térség országgyűlési képviselői milyen forrás megszerzéséért lobbiznak a miniszterelnöknél, addig nem érdemes azon bosszankodni, hogy a város büdzséjéből fordítanak milliárdokat a felújításra, miközben ennek a pénznek máshol is lenne helye.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...