fbpx
14.6 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Hamarosan döntenek az árstopok megújításáról

- Advertisement -

A kormány a Facebookon közölt erről posztot, megerősítve Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi bejelentését, hogy június közepéig határoznak az árstopok megújításáról. Mint írják, jó intézkedésnek tartják, szeretnék fenntartani – írja a Szabad Európa.

A hatósági árak inflációt mérséklő hatása jelentős, 13 százalék lenne ezek nélkül a fogyasztói árak emelkedésének üteme, amely a hivatalos adatok szerint jelenleg 9,5 százalék körül van.

Nagy Mártont gazdaságfejlesztési miniszter korábban úgy vélekedett, hogy leghamarabb jövő év végére szoríthatják vissza 3 százalék közelébe az inflációt., és amíg az ilyen magas, nincs ok arra, hogy az árstopokat leállítsák.

Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke pár napja arról beszélt a Szabad Európának, hogy ha az árstopok miatt nincs ráengedve a magasabb világpiaci ár a gazdaságra, akkor el van dugva a költségvetésben. A következő években kell majd megfizetnie a költségvetésnek ezt az árat, vagyis akkor is az infláció negatív hatásait fogjuk fizetni az adóinkban, amikor más országok már túl vannak az egészen” .

Hasonló cikkünk:  Évente sok munkavállalót veszít a hazai gazdaság

A teljes cikket a szabadeuropa.hu-n olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...