fbpx

FRISS HÍREK

Interjú Szabó Istvánnal, a KTE vezetőedzőjével feljutásról és felkészülésről

- Advertisement -

KecsUP: A második hetében jár az alapozás, talán ez a fizikailag legnehezebb időszak a felkészülésben és a nagy hőség is rátesz erre egy lapáttal. Milyen erőállapotban jöttek vissza a játékosok a pihenőről, milyen felméréseken vettek részt a fiúk, ezek milyen eredményt hoztak?

Szabó István, vezetőedző: Talán úgy tudnám a legjobban összefoglalni a mérések eredményeit, ahogy azt megtette Dr. Koncz István kardiológus, akinél egy igen komoly terheléses vizsgálaton vettek részt a játékosok. Az ő véleményére és adataira tudok objektív módon támaszkodni, ennek alapján mindenkinek megfelelő a terhelhetőségi szintje. Emellett természetesen futballspecifikus méréseket és teszteket is végeztünk, az országos és a nemzetközi referencia értékeknek megfeleltek a játékosok.

KecsUP: A klub folyamatosan jelenti be az új szerződéseket, hosszabbít a sikercsapat tagjaival, valamint új érkezők is vannak, Pejovics Danilo, Zeke Márió és Szabó Levente személyében (Belényesi Csabára visszatérőként tekintünk). Pejovics és Zeke védő, Szabó támadó és közös bennük, hogy mindnyájan fiatalok, de jelentősnek mondható másod- és elsőosztályú tapasztalatuk van. Ismert, hogy Ön fontosnak tartja a keze alatt játszó labdarúgók emberi és mentális tulajdonságait. Az új igazolásoknál ez is biztosan szempont volt. Hogyan illeszkedtek be az új srácok ebbe a remek társaságba, zökkenőmentesen felvették a csapat ritmusát?

Szabó István, vezetőedző: Nincs fiatal vagy idős labdarúgó számomra, és azt gondolom, hogy nem csak nekem kell megfelelnie ezeknek a játékosoknak. A KTE filozófiája jelenleg az, hogy egy nagy családot képviseljünk, akár mentálisan, akár életmód szerint illeszkednie kell a klub követelményeihez mindenkinek, amit teljesen normálisnak tartok. Egy profi labdarúgónak ez a munkahelye, itt kell teljesítenie, úgy edzeni és dolgozni, ahogy az egy példaképhez. Semmi mást nem kérünk, csak ami ehhez a szerepkörhöz illik.

KecsUP: A KTE igyekszik magyar játékosokban gondolkodni az igazolásoknál, de felmerült, hogy – a szűk magyar piac – okán szükség lesz külföldi játékosra. Van-e már konkrét kiszemeltjük, és ha igen milyen posztra tervezik idegenlégiós leigazolását?

Szabó István, vezetőedző: Természetesen magyar játékosokat szeretnénk elsősorban igazolni, de azt nem zárjuk ki, hogyha adott posztra nem találunk megfelelő hazai futballistát, akkor muszáj megnézni a külföldi piacot. A múltban is voltak kitűnő légiósaink, elég csak Vladan Szavics, vagy éppen Foxi nevét említeni. Nem látom tehát ennek akadályát.

Hasonló cikkünk:  Japán teaceremónia is volt a kecskeméti Sakura ünnepen

KecsUP: Az MLSZ döntése alapján – amennyiben az elvárt technika, műszaki átalakításokat a szezon kezdetére elvégzi a klub – a Széktói stadionban játszhatja a hazai mérkőzéseit. A stadionban láthatóan feszített tempóban dolgoznak, emiatt a felkészülésük helyszíne is változik, több pályán edzenek a városban. Okozott-e ez bármiféle nehézséget, befolyásolta-e a tervezett munkát?

Szabó István, vezetőedző: Nem okoz problémát. Mindenki tudja, miért van ez, szeretnénk telt ház előtt játszani hazai pályán. Ha ezért pár száz méterrel odébb kell edzeni a Szabadidőközpontban, vagy kimenni a Műkertvárosi Sportcentrumba adott esetben, akkor ezt zokszó nélkül megtesszük, hiszen mindez a mi érdekünkben történik.

KecsUP: Tavaly nyáron is Szlovéniában edzőtáborozott a csapat, idén is oda utaznak. Mi döntött Szlovénia mellett, hol és milyen körülmények között zajlanak majd az edzések, mit tudhatunk a helyszínről? Az edzőtáborban lesz-e edzőmérkőzés, és ha igen, van-e már ellenfél?

Szabó István, vezetőedző: Még a Tiszakécske edzőjeként jártam ott először a csapatommal. Radenci rendkívül jó helyen fekszik, egy kicsi településről van szó, ahol semmi sem zavarja a munkát, nyugalom van, a szálloda is hibátlan. A pálya egy kis ékszerdoboz, ideális minden szempontból a felkészüléshez. Két edzőmeccset tervezünk külföldi csapatokkal, hiszen nem lenne szerencsés már közel a rajthoz NB I-es klubokkal találkozni.

KecsUP: A szlovéniai edzőtáborban mi lesz a fő feladat, hogyan változik az elvégzendő munka jellege?

Szabó István, vezetőedző: A harmadik hete lesz ez a felkészülésnek, ami a szakma szerint a legnehezebb mentálisan és életmód szempontjából is. Szeretem látni ilyenkor, hogy a játékosok hogyan élnek, mit esznek, mennyit pihennek. Bízunk benne, hogy a játékoskeret 90 százaléka már ott is lesz. Az edzőtáborban több szempontnak is meg kell felelnünk a csapatépítés szempontjából, ezeket az apró részleteket mind próbáljuk megvalósítani. Eddig ez nagyon jól működött, nem is akartam eltérni ettől. Tavaly is sokat hozott ez nekünk a konyhára, bízom benne, hogy most is így lesz.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...