fbpx
9.9 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Kivezeti a Mercedes a Kecskeméten is gyártott A osztályú modellt

Májusban írtunk a Mercedes stratégiaváltásáról: amelynek a lényege az egy-egy autón behozható nyereség növelése, akár a példányszám rovására és ez tulajdonképpen egy hátraarc az elmúlt évek trendjéhez képest, amikor a kisebb, kompakt modellek bevezetésével tudta megelőzni a konkurenciát a Mercedes.

Három-négy éven belül megszüntetik a Mercedes A- és a B-osztály gyártását. A Mercedes-Benz-csoport döntött az autókínálatának szűkítéséről, a döntés a Kecskeméten is gyártott A-osztályt is érinti – írta a Handelsblatt. Megtartják a CLA Coupé, a CLA Shooting Brake, a GLA és a GLB modellcsaládot, az A- és a B-osztályt viszont három-négy éven belül kivezetik – írja a vezess.hu.

A német járműgyártó csoport vezetője, Ola Källenius már májusban bejelentette, hogy szűkítik a kínálatot, és a márka “lényegét” jelentő luxuskategóriára összpontosítanak.

A B-osztály felszámolásáról nem volt vita: az értékesítés évek óta elmarad a célszámoktól, a kategória is lényegében “halottnak” számít a piacon. Az A-osztály megszüntetésének tervét viszont sokan bírálják, mert ez korszakfordulót jelent: a modell a Mercedes-Benz legkelendőbb terméke Európában, és a Volkswagen Golf, a Škoda Octavia, a Toyota Corolla és a Ford Focus mellett a legnépszerűbb kompakt autó a kontinensen.

Hasonló cikkünk:  Megszüntették a Nyíri úti, a Rávágy téri és a Czollner közi szelektív hulladékgyűjtő szigetet
Hasonló cikkünk:  Elutasították az LMP népszavazási kérdését az akkugyárakról

Amennyiben az A-osztály megszűnik, az persze nem jelent katasztrófát Kecskemét számára: a Mercedes valószínűleg elektromos modellek gyártását költöztetné Magyarországra.

via vezess.hu

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...