fbpx

FRISS HÍREK

Kivezeti a Mercedes a Kecskeméten is gyártott A osztályú modellt

- Advertisement -

Májusban írtunk a Mercedes stratégiaváltásáról: amelynek a lényege az egy-egy autón behozható nyereség növelése, akár a példányszám rovására és ez tulajdonképpen egy hátraarc az elmúlt évek trendjéhez képest, amikor a kisebb, kompakt modellek bevezetésével tudta megelőzni a konkurenciát a Mercedes.

Három-négy éven belül megszüntetik a Mercedes A- és a B-osztály gyártását. A Mercedes-Benz-csoport döntött az autókínálatának szűkítéséről, a döntés a Kecskeméten is gyártott A-osztályt is érinti – írta a Handelsblatt. Megtartják a CLA Coupé, a CLA Shooting Brake, a GLA és a GLB modellcsaládot, az A- és a B-osztályt viszont három-négy éven belül kivezetik – írja a vezess.hu.

A német járműgyártó csoport vezetője, Ola Källenius már májusban bejelentette, hogy szűkítik a kínálatot, és a márka “lényegét” jelentő luxuskategóriára összpontosítanak.

A B-osztály felszámolásáról nem volt vita: az értékesítés évek óta elmarad a célszámoktól, a kategória is lényegében “halottnak” számít a piacon. Az A-osztály megszüntetésének tervét viszont sokan bírálják, mert ez korszakfordulót jelent: a modell a Mercedes-Benz legkelendőbb terméke Európában, és a Volkswagen Golf, a Škoda Octavia, a Toyota Corolla és a Ford Focus mellett a legnépszerűbb kompakt autó a kontinensen.

Hasonló cikkünk:  Önt is felhívták akksiüzem ügyében? Telefonos közvélemény-kutatással monitorozzák a kecskemétieket

Amennyiben az A-osztály megszűnik, az persze nem jelent katasztrófát Kecskemét számára: a Mercedes valószínűleg elektromos modellek gyártását költöztetné Magyarországra.

via vezess.hu

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...