fbpx

FRISS HÍREK

Miért éri meg automatizálni a kiválasztás folyamatát?

- Advertisement -

Ebben a bejegyzésben igyekszünk rámutatni, miért éri meg céges szinten innoválni és invesztálni az automatizált kiválasztás bevezetésébe. Több előnyt és érvet is felsorakoztatunk, amelyek a munkatársak automatizált megtalálásának létjogosultságát támasztják alá. Vágjunk is bele!

Amiért a telefonos előszűrésnél előnyösebb az automatizált folyamat

Több okra is visszavezethető az, amiért jobban megéri a megszokott telefonos előszűrés helyett átállni az automatizált megközelítésre. Az egyik lényeges szempont például az erőforrás igény. Automatizált kiválasztásnál nem kell, hogy egyvalaki végig hívjon minden jelöltet.

Ehelyett egy korszerű és felhasználóbarát CRM rendszer is tökéletesen megfelel a célnak. Annál inkább, mivel tökéletesen beépíthetők azok a lépések és az előszűrés szempontjából lényeges kérdések, amelyeket telefonban tennénk fel a jelölteknek.

Ennek köszönhetően máris tervezhetőbbé, hatékonyabbá válhat az új munkatársak kiválasztásának folyamata. Nem beszélve arról, hogy ez még a részükről is plusz pontot jelenthet.

Az automatizált kiválasztás egyre inkább elvárás munkavállalói oldalról is

Különösen az ígéretes jelölteknél. Akik bizony nem szűkölködnek a szóba jövő lehetőségeket tekintve, hiszen a felkészültségük, a tapasztalatuk és a hozzáértésük miatt vadásznak rájuk a munkavállalók.

Egyre inkább fel kell készülni, hogy egy versenyképes jelöltet nehéz lesz avítt módszerekkel a cégünkhöz csábítani. Az első pillanattól kezdve sugallni kell felé már a kiválasztási folyamat szintjén azt, hogy nálunk korszerű feltételek mellett dolgozhat, és teljesedhet ki.

Hasonló cikkünk:  L. Simon László szerint az új kulturális törvénytervezetet fizikai képtelenség megcsinálni

Ami tehát a kiválasztás automatizálható részét illeti, az első néhány szűrési fázis tökéletesen automatizálható például egy előzetes kérdéssorral, amit akár egy próbafeladat teljesítése is követhet. Kiváló alapot teremtve a későbbi döntéshozatalhoz.

Ami igazán sokat dobhat a kiválasztás folyamatának eredményességén

Az automatizált kiválasztás minden érintett számára azonnal visszajelzést jelenthet. A munkáltató rögvest látni fogja a még versenyben maradt jelölteket, míg az egyes fázisokat teljesítő pályázók szintén instant módon kaphatnak automatizált értesítést a folyamat állásáról.

Talán ennél is komolyabb hozzáadott érték, hogy az automatizált kiválasztás segítségével a végső döntéshozatal is kellőképpen előkészíthető. Ha mondjuk egy kulcsfontosságú pozíció interjúi után 2-3 jelölt között vacilálunk, minden korábbi válaszuk visszakereshető a CRM segítségével.

Ennek köszönhetően nem csak az intuíció jelenti majd a jelöltekkel kapcsolatos döntéshozatal alapját. Mindez kiegészülhet tehát az objektivitás nem elhanyagolható tényezőjével, ami ideális alapot jelenthet a kiválasztás hosszútávú sikeréhez.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...