fbpx

FRISS HÍREK

Mire alkalmas a pótkerék, a mankókerék és a defektjavító szett?

- Advertisement -

Ebben a bejegyzésben az autóban megtalálható pótkerék, a mankókerék, valamint a defektjavító szett funkcionalitását és hasznosságát fogjuk részletezni. Külön kitérve arra, hogy melyik miként jelenthet akár előnyt is.

Úgyhogy bízunk benne, hogy a cikk elolvasása segítséget jelent majd a három egymástól különböző eszköz lényegének megértésében. Ennyit tehát előzetesen, most pedig következzenek a részletek!

Milyen célokra használható az autóban megtalálható pótkerék?

Talán nem is annyira nehéz kitalálni, mire is használható a pótkerék. Ha mondjuk menet közben összeszedünk egy defektet, az autón lévő abroncsokkal méretben, típusban és kialakításban megegyező pótkerék helyettesíteni tudja a sérült darabot.

Ezért érheti meg például az Olcsobbgumi.hu Royal Black gumiabroncsait szemlélve akár a pótkerék beszerzésére is gondolni. Persze nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy a futott kilométerek kapcsán azért lehet egy markáns eltérés.

Ennek megfelelően sokszor a pótkerék használata gyakorlatilag átmeneti megoldást jelent. Hacsak nem egyezik meg a futott kilométerek aránya közelítőleg az autón lévő többi abroncséval.

Nézzük meg a mankókerék lényegét és funkcionalitását!

A pótkerékhez hasonlóan a mankókerék is akkor kerülhet elő, amikor bajba kerülünk a gumiabroncs defektje vagy sérülése miatt. Ugyanakkor már küllemre is más típusú változatról van szó, a felni sárga színével, a gumi típusával, és akár a mérettel együtt.

Hasonló cikkünk:  Nyilvánosságra került Magyar Péter beígért hangfelvétele, kiderül majd mire lesz elég

Emiatt a mankókerék főként abban jelenthet segítséget, hogy ezzel el tudjunk jutni a legközelebbi gumiszervizhez. Ahol aztán amennyiben engedik a lehetőségek, célszerű vagy javíttatni, vagy pedig cserélni a sérült gumiabroncsot.

Azt is fontos lehet észben tartani, hogy a mankókerék nem feltétlenül alkalmas a standard országúti sebességre. Ennek megfelelően lassabb tempó mellett ajánlott a használata, törekedve arra, hogy biztonságosan eljussunk egy megbízható szervizhez.

A defektjavító szett rendelkezésre állása a következő előnyökkel járhat

A defektjavító szett nem más, mint egy a csomagtartóban vagy az autó egy adott pontján viszonylag kis helyen is elférő praktikus eszközkészlet. Váltakozó felszereltséggel, többnyire tömítőkészlettel és egyéb hasznos eszközökkel együtt.

A rendelkezésre állásának lényege, hogy egy nemkívánatos defekt összeszedése után se kelljen tétlenül várnunk a segítségre. Amennyiben a sérülés mértéke nem súlyos, nekünk pedig van affinitásunk a javításhoz, akkor a defektjavító szett a kezünk alá dolgozhat.

Hozzá kell tenni persze, hogy egy ilyesfajta manővert követően záros határidőn belül ajánlott bekanyarodni egy megbízható autószervizbe. A biztonság kedvéért ugyanis nem árt precízen átnézetni, hogy a javításunk után milyen állapotban van a szóban forgó gumiabroncs.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...