fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Pedagógus felmondások letétben

- Advertisement -

Ahogy egyre kevesebb tanár lesz a pályán, egyre nagyobb kényszer nehezedik majd a kormányra, hogy megállapodjon a pedagógusokkal – mondta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) újonnan választott országos választmányának elnöke – írja a szabadeuropa.hu. Beszélgettek még Komjáthy Annával és kiderült, a kormány Maruzsa Zoltán államtitkárt küldi a bértárgyalásokra.

Beszéltek már az államtitkárral? – teszi fel a kérdést a Szabad Európa.

Kaptunk tőle levelet arról, hogy őt jelölték ki. Nemrég egyeztettünk a Pedagógusok Szakszervezetével, hogy milyen tárgyalási időpontokat javasoljunk. A jövő hetet jelöltük meg. Talán most egy kicsit jobb helyzetben leszünk, mint a választások előtt, amikor a semmilyen felhatalmazással nem rendelkező Kisfaludy László helyettes államtitkárt küldte a kormány, mert mi ott nem nagyon tehettünk a következő tárgyalási időpontra javaslatot. Nekünk kellett állandóan alkalmazkodni ahhoz, hogy ő mikor ér rá, nem számított, hogy arra az időpontra, amit ő megad, odaérnek-e a tanárok az iskolából.

Hasonló cikkünk:  Szerdán kezdődik a Fidesz kihelyezett frakcióülése, ahol eldőlhet ki lesz Novák Katalin utóda

Gondolom, Maruzsa Zoltán kicsit engedékenyebb lesz. Vele is tárgyaltunk többször korábban. Az ő megbízására talán tekinthetünk úgy, hogy felment a renoménk, mert most államtitkár fog tárgyalni velünk, nem helyettes államtitkár. De ezt persze inkább viccként mondom. Végül is – tapasztalataim szerint – soha nem lehet tudni, hogy aki tárgyal velünk, az a saját gondolatait mondja, vagy valamilyen utasításra cselekszik.

A cikkben többek között a következő kérdések hangzanak még el:

  • Rosszabb pozícióból kell tárgyalniuk? Túl vannak egy végül is eredménytelennek tűnő sztrájkon, és egyetlen követelésüket sem teljesítették.
  • Ezek a tárgyalások végigvihetők a tanévkezdésig? 
  • Honnan lehetne a lehető legpontosabb adatokat kikérni arról, hogy melyik iskolából hány és milyen tantárgyakat oktató tanár hiányzik? 
  • Becslései szerint hány pedagógus hiányzik a rendszerből? Melyik korosztály esetében vagy melyik tantárgynál a legnagyobb a baj?

A teljes interjú a szabadeuropa.hu oldalon olvasható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...