fbpx

FRISS HÍREK

Tihanyt lassan át lehet nevezni Matolcsynak

- Advertisement -

Hiába szabott ki örökségvédelmi bírságot és tiltotta meg az „építőipari kivitelezési tevékenységet” a Veszprém Megyei Kormányhivatal Rogán Cecília tihanyi telkén, az építkezés zavartalanul folytatódik. Somlai Bálint villája már kész is van a Kopasz-hegyen, csak az óriási vaskaput kell befejezni. Lesz baráti szomszédja is: a szemben lévő telken Optimus-közeli tulajdonos bontotta le a korábban ott álló házat, és vélhetően újat épít a helyére – írja a 444.hu.

Februárban írtuk meg, hogy elbontották Rogán Cecília nyaralóját a csodálatos panorámát kínáló Óváron, a telken pedig építkezés indult. Cikkünk megjelenése után Hadházy Ákos független képviselő több hatóságot is megkeresett, hogy megtudja, jogszerűek-e a munkálatok. Április végén a kormányhivataltól kapott egy válaszféleséget, de abból nem derült ki egyértelműen, hogy pontosan milyen engedély nélküli tevékenységeket folytattak.

Az ifjabb Szemerey apja a híres fuvarozó, aki az unokatestvére annak a Szemerey Tamásnak, akinek másik unokatestvére Matolcsy György jegybankelnök. A neve tavaly azzal került be a hírekbe, hogy többségi tulajdonos és ügyvezető lett egy Rogán Cecília által alig néhány hónapja alapított szállítmányozási cégben, a DCL Logisztika Kft.-ben. Rogán Antal volt felesége így már nemcsak Dzsudzsák Balázs focistának, hanem saját üzlettársának is szomszédja lett Óváron.

Hasonló cikkünk:  Amit a csőkút szivattyú kapcsán tudni kell

Somlai Bálint is haszonélvezője annak, hogy szívesen lóg a jegybankelnök fiával: még csak 32 éves, de ő építheti át 54 milliárdért az egyébként meglehetősen jó állapotban lévő Magyar Nemzeti Bank székházát. Somlai cégcsoportja az elmúlt három évben megsokszorozta a bevételét, amit leginkább az MNB-től érkező milliárdos megrendeléseknek köszönhet. A fiatal vállalkozó Matolcsy György fiának esküvőjén is ott volt.

A Kopasz-hegyen, szinte szemben Somlai Bálint új házával, egy másik telken lebontották az ott álló nyaralót, és nagyon úgy néz ki, a helyére valami újat építenek.
A tulajdonos dr. Fekete Zoltán. Az a Fekete Zoltán, aki az Optima Befektetési, Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója: ez a cég kezeli az MNB Pallas Athéné alapítványának a vagyonát. Ez az az alapítvány, melyet legkésőbb jövő év közepéig megszüntetnek, és amelynek kezelt eszközei közvetlenül a jegybank mérlegébe kerülhetnek az Eurostat, az EU statisztikai hivatalának nyomására.

A teljes cikk a 444.hu-n olvasható.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...