fbpx
12.9 C
Kecskemét
2022. október 3., hétfő

FRISS HÍREK

Több milliárd forint működésre és fejlesztésre a Neumann János Egyetemen

A következő öt évben 21,2 milliárd forint áll rendelkezésre a kecskeméti egyetem működési és fejlesztési céljaira – közölte a fenntartó Neumann János Egyetemért Alapítvány.

A tájékoztatás szerint a kecskeméti székhelyű Neumann János Egyetem – a fenntartó- és modellváltás nyomán – a feltételek biztosítására felkészülve kialakította fővárosi képzési helyszínét, ahol a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Tudásközpont keretében a 2022/23-as szemeszterre mesterképzést hirdetett. Elindult továbbá egy olyan teljesítményösztönző rendszer, amelynek célja az oktatói-kutatói kiválóság növelése, és hangsúlyossá váltak a kutatás-fejlesztési és innovációs szolgáltatásokból származó bevételek. Többlépcsős emeléssel rendezték az oktatói-kutatói béreket, valamint célként határozták meg a nemzetközi egyetemi rangsorokban való megjelenést is.

Az egyetem beszámolója szerint a mérlegfőösszeg 2021. december 30-án mintegy 9,7 milliárd forint volt, és a koronavírus-járvány által súlyosan megterhelt évet 719 ezer forint adózott eredménnyel zárta a szervezet. Azt írták, a szintén a Neumann János Egyetemért Alapítvány cégcsoportjába tartozó Kecskeméti Duális Oktatás (Kedo) Zrt. a tavaly decemberi adatok szerint csaknem négyszeresére növelte a bevételét, ami biztató tendencia a nagyjából 15,4 milliárd forintos mérlegfőösszeg mellett elkönyvelt alig 2,5 százalékos veszteséggel szemben.

Hasonló cikkünk:  A katások az elmúlt nyolc hónapban átlagosan 5 milliót számláztak

A Kedo Zrt. legfőbb feladata 2022-ben a campusberuházás második ütemének koordinálása és biztosítása lesz.

Hasonló cikkünk:  A katások az elmúlt nyolc hónapban átlagosan 5 milliót számláztak

A Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriuma az egyetem beszámolójának elfogadása során egyhangúlag döntött arról, hogy 2021-es adózott nyereségét eredménytartalékba helyezi. A vagyonkezelő alapítvány mérlegfőösszege 151,8 milliárd forint volt, és több mint 138 millió forint adózott eredménnyel zárta az elmúlt évet. Ezt az összeget idén is oktatásfejlesztési célokra fordítják. A márciusi adatok szerint 2021-hez képest 17 százalékkal többen jelentkeztek a kecskeméti Neumann János Egyetemre, így ősszel az aktív hallgatók száma meghaladhatja a négyezret. Az egyetem növekvő népszerűségének hátterében azok az új ösztöndíjprogramok is szerepet játszanak, amelyeket a következő tanévben a fenntartói támogatásnak köszönhetően indít el a felsőoktatási intézmény – olvasható a közleményben.

via jarmuipar.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...