fbpx
11.2 C
Kecskemét
2022. szeptember 27., kedd

FRISS HÍREK

Vétózni akarják Orbán Viktor vétóit

Petíciót indítottak, hogy Orbán Viktor ne vétózhasson többé az Európai Unióban, ugyanis Vlagyimir Putyin orosz vagy Xi Jinping kínai elnöknek tényleg csak arra van szüksége, hogy a 27 tagország állam- és kormányfői közül egyet beszervezzen – írja a Népszava.

Demokratikus európát akarunk, egy olyan európát, amely halad előre, és amely tudja, hogyan kell védekeznie diktátorokkal és a demokrácia ellenségeivel szemben – hangzik az a petíció, amelyet EP-képviselők indítottak útnak, hogy a 27 EU-tagország állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanácsban megszűnjön az egyhangú döntések gyakorlata, és senki ne fenyegethessen vétóval úgy, ahogyan azt Orbán Viktor tette legutóbb az Oroszország elleni olajembargó, illetve a háborús uszító Kirill pátriárka esetében.

A petíció a Vessünk véget annak, hogy Orbán Viktor zsarolja az EU-t! címet viseli. Megállapítása szerint a vétó antidemokratikus, hiszen a 27 közül elég mindössze egy elnök vagy miniszterelnök, hogy megvétózzon olyan jobb döntéseket, amelynek a hatásait az EU-tagországok 450 millió lakója élvezhetné.

Hasonló cikkünk:  Télen 20 fok elég lesz az iskolákban

Az aláírásgyűjtést öt nappal ezelőtt indították el, eddig több mint 3600-an szignálták.

Hasonló cikkünk:  Ingyenes könnyűzenei koncertek a népnek, EU-s finanszírozásból

Nemrég az Európai Bizottságban már született egy terv, hogyan lehetne kihúzni Orbán Viktor és mindenki más méregfogát, aki  egy-egy magánakcióban vétóval fenyeget. Ez egyszeri alkalom lenne, és úgy nézne ki – szellőztette meg a Der Spiegel –, hogy az orosz olajat hatalmas importvámokkal sújtják, olyan magasakkal, hogy Vlagyimir Putyin rezsimjének egyszerűen ne érje meg itt eladni többé.

via nepszava.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...