fbpx
3.4 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

A kecskeméti Mercedes szerepe is nő az e-autó gyártásban

- Advertisement -

Tisztán elektromos modellekre készül fel a Mercedes-Benz a globális autógyártásban. Kecskemét sem kivétel ez alól, ahol már ma is készül egy teljesen elektromos típus, néhány év múlva pedig továbbiakkal bővül a paletta – írja az Autópro.

A német OEM-nél már javában zajlik a tisztán elektromos modellek fejlesztése és gyártása, ugyanis a Mercedes célja, hogy 2030-ra teljesen elektrifikálja kínálatát azokon a piacokon, ahol azt a feltételek lehetővé teszik. Jelenleg az akkumulátoros elektromos EQ modellcsalád hat tagját készítik három kontinens hat üzemében – köztük a kecskemétiben.

A Mercedes májusban ismertette tervét, miszerint a jövőben a luxus szegmensre fog összpontosítani. A járműveit továbbá három kategóriába, a belépő szintű, a közép- és a felsőkategóriás luxus modellek csoportjába fogja besorolni. A magyarországi gyár portfóliója az első kettőbe tartozó tisztán elektromos típusokkal fog bővülni.

Hasonló cikkünk:  A magyarok költik a legkevesebbet az EU-ban

via autopro.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...