fbpx
26 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

Ágasegyháza lakosságának számát gyarapítja Géza, a gólya

- Advertisement -
A fehér gólya a magyar nép kedvelt madara – kezdi facebook posztját a Kiskunsági Nemzeti Park.
Ágasegyházán is nagy becsben tartják e madarat, hiszen ahogy a KNP munkatársának fotója is bizonyítja Géza, a gólya itt számon van tartva.
Sajnos a fehér gólyák egyedszáma csökkenést mutat hazánkban. A Magyar Madártani Egyesület adatai szerint míg 2014-ben 5600-5800 párra volt tehető az állományuk, addig 2019-re már csak mintegy 4000 pár maradt.
A jelenség több okra is visszavezethető, pl. a szárazodás, a táplálkozóhelyek (üde, nedves gyepek és mocsarak, vizes élőhelyek) méretének és minőségének csökkenése, a táplálékul szolgáló zsákmányállatok számának csökkenése, az áramütés okozta elhullás, a mezőgazdaságban használt vegyszerek és a telelőhelyeken tapasztalható átalakulás mind olyan veszélyeztető tényezők, amelyek fokozott figyelmet kívánnak.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...