fbpx
17.1 C
Kecskemét
2022. október 3., hétfő

FRISS HÍREK

Baj van!!

“Baj van, baj, baj van, baj.
Gyenge a fű, hülye a csaj
Nedves a dohány, kevés a lé
Baj van, baj, ez nem oké.”

Énekelte a Tankcsapda valamikor nyolcvanas évek végén.

“A lábam alatt omlik a föld” – dúdolja most magában Orbán Viktor

2022. jó évnek indult a kormány és a nép szempontjából. 13. havi nyugdíj, szja visszatérítés, állami beruházások, zajoltt a szokásos Kádár korszakra hajazó NER korszak. Közben ugyan kitört egy háború a szomszédban, a nyugat elkezdte gazdsági szankciókkal lassítani az agresszornak tekintett Oroszországot.

Mi, magyarok, vagy legalábbis a kormányunk pedig a történelem korábbi döntéseihez hasonlóan most is úgy néz ki, hogy a rossz oldalhoz kezdte el odatolni a farpofáit: beszólunk az EU-nak, kötözködünk az USA-val, közben baráti érdemrendet veszünk át Oroszországtól.

Baj van, baj, ez nem oké – válaszolt az EU és a világgazdaság

Egy éve várjuk az EU-tól az ingyenpénzt és az olcsó hitelt. Ehhez ugyan el kéne fogadni néhány olyan dolgot, amivel a nyugathoz tartozásunkat erősítenénk, és még az állampolgároknak is jobb lenne. De ilyet Orbán Viktor nem tesz. Úgyhogy a romló gazdasági adatokat látva a világgazdaság elkezdi értékén kezelni a forintot. Látják, hogy nincsenek már gazdaságilag erős barátaink. Az EU nem ad pénzt, az USA felmondja a kettős adóztatás tilalmát, Németország elhúzódó energiaválságra készül, és a magyar gazdaság nagyon függ a némettől. Nincs aki megvédjen minket. És ilyenkor már azok is csak drágán adnak kölcsön, akik eddig bíztak bennük. A forint elszáll, jobban, mint a háborúban álló ukrán hrivnya. “Persze, a ti szomszédotok nem áll háborúban, nektek könnyű” – válaszolja a kormány és még nevet is a saját viccén.

Hasonló cikkünk:  Küzdelem a rákkal: "egy idő után már csak thrash metált tudtam hallgatni”
Hasonló cikkünk:  Leégett az Új Tanyacsárda Kemencés háza

Kapd el a nőt, de meg ne öld! – KATA ebbe belepusztul

Így aztán a kormány most elkap mindenkit akinél még van egy kis fölösleges pénz. A KATA például egész kellemes adó. 5%, ha kimaxolod egész évre. Ha nem használod ki a teljes keretet, akkor is megáll 10-15% körül az adó mértéke. Plusz persze a költségek, hisz nem lehet mindenki Rogán Cecília, hogy 100%-os profitot állítson elő.

Tehát egy KATA vállalkozó megtermel évente 12 millió bevételt, befizet 600.000 forint KATÁT, egy kis helyi adót, kifizeti a  nagyságrendileg 5-6 millió forintnyi költségeit és a maradék pénz az ő fizetései. Havi 400 nettó megmarad kb.

Erre tenyerel most rá a kormány. Ne, ne maradjon ennyi pénz a KATA-soknál, mert nagyon nagy baj van a gazdaságban, a csőd szélén áll az ország. A kormány nem kér. Elveszi, amiről azt gondolja, hogy neki jár. Másfélmillió ember, akiket érint ez a változás, azon gondolkozik, hogy neki mi jár.

És egyre hangosabban kiabálják:

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...