fbpx

FRISS HÍREK

Európa bajnoki arany és ezüst a kecskeméti fiatalok eredménye

- Advertisement -

Június 20-26. között került megrendezésre Poznanban a junior uszonyosúszó Európa-bajnokság, ahonnan két kecskeméti versenyző, Szili Ágnes és Décsei Marcell is éremmel tért haza. Ágnes a 4×100 méteres uszonyos gyorsúszás vegyes váltó tagjaként lett Európa-bajnok, Marcell a 4×200 méteres fiú felszíni váltó tagjaként szerzett ezüstérmet. Ágnest és Marcellt kérdeztük az élményeikről, terveikről.

Milyen reményekkel, várakozással utaztatok ki Poznanba?

Szili Ágnes: Én személyesen sejtettem, hogy a 4×100-as mix gyorsváltóban jó eredményekkel zárunk. Nem volt tervben egyéni érem, a célom az időim megjavítása, és a döntőkbe való bekerülés volt.

Décsei Marcell: Megmondom őszintén, én nagyon nagy reményekkel utaztam ki, mivel kb. az előző 10 hónapunk csak arról szólt, hogy erre készültünk. Szóval elég csalódott lettem volna, ha üres kézzel jövünk haza…

A váltón kívül egyéniben is indultatok. Mennyire vagytok elégedettek a helyezéseitekkel, eredményeitekkel?

Szili Ágnes: Időeredményeimen minden számban javítottam és 200 m, illetve 800 m felszíni úszáson 4. lettem. Előzetesen erre nem számítottam, de utólag úgy gondolom, hogy kis szerencsével beúszhattam volna 3. helyre is. De így is örültem a helyezéseknek. A 400 méter felszíni számban már nem maradt energiám a döntő futamára, de a délelőtt úszott időmre büszke vagyok.

Décsei Marcell: Az egyéniben elért eredményekkel nem vagyok nagyon elégedett, mivel itthoni versenyeken tudtam jobbat is. Viszont nagyon örültem, hogy elindulhattam és a nálam idősebb korosztállyal is kipróbálhattam magamat, a hibákat meg majd kijavítjuk és jövőre robbantunk.

Meséljetek egy kicsit magatokról, honnan jött az, hogy uszonyos úszók lesztek?

Szili Ágnes: Juhos Gergely a nagybátyám, aki kiemelkedően eredményes volt ebben a sportban. Ő volt az edző 9 éve, amikor sportolni kezdtem, és úgy gondoltuk, hogy a sport maradjon a családban.

Hasonló cikkünk:  Független szerkesztőségek kiállása a megtámadott Átlátszó mellett

Décsei Marcell: Nálam ennek elég kacifántos története van, mivel én alapból sima úszó voltam, majd jártam rekreációs úszásra is egy évet. Az egész úgy jött, hogy régen László volt az edzőm, amikor sima úszásra jártam és azt abbahagytam. Sétáltunk apával a városban, László megállított és mondta, hogy én ennél többre vagyok képes és nézzek le majd egy ilyen uszonyos úszó edzésre, hátha megtetszik, és összejött.

Mindketten gimnazisták vagytok. Mennyire nehéz összeegyeztetni a tanulást és sok edzéssel?

Szili Ágnes: Személyesen vannak nehézségeim a kettő egyensúlyba tartásával, viszont próbálom kihozni magamból a legtöbbet, így a jó tanuló kategóriában tartva magam.

Décsei Marcell: Én nem gondolom nehéznek, bár otthon elég nagyok az elvárások. Idén 2 db hármasom lett, a többi négyes-ötös. Úgy gondolom, ahhoz képest, hogy mennyit edzünk és mennyire el vagyunk fáradva, ez igencsak szép eredmény.

Milyen közeli és távlati terveitek, álmaitok vannak a sportágban és van-e már elképzelésetek arról, hogy merre tovább érettségi után?

Szili Ágnes: A közeljövőben az elkövetkezendő világbajnokságra való felkészülést tartom a legfontosabbnak. Hosszabb távon a 3 év múlva megrendezésre kerülő világjátékokon való szereplés a cél. A jövőre nézve még nem gondolkodtam komolyabban, de majd a tanulmányi és a sport eredményeim alapján kerül eldöntésre, mi az elsődleges számomra.

Décsei Marcell: A sportágban az a további elképzelésem, hogyha ilyen jól fejlődök, akkor majd a következő világjátékokat szeretném megcélozni és onnan éremmel hazatérni. Az érettségi után pedig orvosi egyetemre szeretnék menni.

Ágnes és Marcell felkészülését Szabó Lászlón kívül Juhos Gergely, Jaksa Milán és Varga Zsolt edzők is segítették.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...