fbpx

FRISS HÍREK

Hogyan befolyásolják a vitaminok a cicád közérzetét?

- Advertisement -

A kis kedvenceinknek ugyanúgy szükségük van a megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokra, ahogy nekünk, embereknek. Nagymértékben befolyásolják a közérzetüket, egészségi állapotukat, erőnlétüket, sőt még a hangulatukat, életkedvüket is. 

Érdemes tehát olyan tápokkal etetned a cicádat, amik biztosítják számára a nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat. Az étrendjét pedig szépen ki tudod egészíteni azokkal a jutalomfalatokkal és más étrend-kiegészítőkkel, amikben szintén sokféle értékes tápanyag megtalálható. 

Ha még keresed a megfelelő termékeket a cicád táplálásához, akkor figyelmedbe ajánljuk a Kedvence.hu vitamin és étrend-kiegészítő kínálatát. Itt sokféle terméket találsz, amik segítenek a kiegyensúlyozott és tápláló étrend kialakításában. Ha pedig kíváncsi vagy arra, hogy milyen vitaminokra van szüksége a cicádnak, akkor olvasd el ezt az írásunkat. Többek között ugyanis erről is szó lesz.

Milyen vitaminokra van szükségük a macskáknak?

A macskáknak alapvetően négyféle vitaminra van szükségük ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és energikusak legyenek. Ezek pedig a következők: A-, C-, D- és E-vitamin. Ezek mellett B1-, B2-, B6- és B12-vitaminhoz is hozzá kell jutniuk a megfelelő mennyiségben.

Az A-vitamin hozzájárul ahhoz, hogy tökéletesen lássanak, és a bőrük, illetve a szőrük is egészséges legyen. A C-vitaminra az immunrendszerük egészsége miatt van szükségük. Ugyanúgy, ahogy nekünk, nekik is segít a betegségek leküzdésében. 

Hasonló cikkünk:  A magyar betétek csaknem 12%-ka külföldi bankokban van

A D-vitamin elengedhetetlen a csontjaik, illetve a belső szerveik megfelelő működéséhez. Az E-vitamin védelmet biztosít a zsírsejteiknek, a B-vitaminok pedig elősegítik a gyors anyagcserét és hozzájárulnak az idegrendszerük egészségéhez is.

Milyen termékekkel tudod biztosítani a vitaminokat?

A minőségi multivitaminok minden fontos elemet tartalmaznak. Sőt még ásványi anyagokkal és tápanyagokkal, például fehérjével, rosttal és zsírokkal is ellátják a cicádat. Érdemes olyat választanod, ami taurint is tartalmaz, ez ugyanis egy létfontosságú fehérjeépítő aminosav.

Ezeken kívül találhatsz jutalomfalatokat is, amik amellett, hogy rendkívül ízletesek, fontos tápanyagokat, vitaminokat is tartalmaznak. Ha ezekből is adsz a cicádnak, akkor tulajdonképpen úgy tudod kényeztetni, hogy közben táplálod is.

Mire figyelj a vitaminok kiválasztásakor?

A vitaminok és más étrend-kiegészítő termékek megvásárlásakor mindig vedd figyelembe a cicád életkorát, illetve egészségügyi állapotát. Emellett ha vannak, akkor a speciális étkezési szokásairól se feledkezz meg. 

A kis kedvenced is csak akkor lesz boldog és kiegyensúlyozott, ha megkap minden fontos tápanyagot és vitamint. A minőségi tápok nagy mennyiségben tartalmazzák ezeket, de pluszban szükség lehet a vitaminok és tápláló jutalomfalatok használatára is. Ezek által ki tudod tölteni a cicád táplálkozási hiányosságait és egy minden szempontból tápláló étrendet tudsz kialakítani számára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...