fbpx
14.9 C
Kecskemét
2022. október 3., hétfő

FRISS HÍREK

Íme, miért is működik jól együtt a szivar és a rosé

Ebben a fülledt meleg időben a szivarkedvelők egy része egy kis időre parkolópályára állítja a brandyt, a whiskyt és a különféle erősebb italokat. Helyettük pedig inkább valami könnyedre vágynak, és ezért esik a választásuk a roséra. 

Igen, nem a legszokványosabb párosítás, de jobban kompatibilisek, mint gondolná. Ebben a cikkben pedig szeretnénk részletesebben kifejteni, miért hisszük azt, hogy a Humidorshop.hu roséi és a szivar remekül párosíthatók.

Miért jó a szivart roséval párosítani?

A szivar ugyanolyan árnyalt, mint a bor. Az ízprofilnak változnia kell az érlelés során. 

Míg a Bourbon és a whisky inkább elnyomja a szájpadlást, mintsem kontrasztot biztosít, a ropogós rosé kombinációjával kifinomultabban érzékelhetők a szivar összetett aromái, ami egy izgalmasabb dohányzási élményt biztosíthat. 

Ízek 

A jó párosítás lényege az egyensúly – két olyan elem megtalálása, amelyek harmonikusan működnek együtt és erősítik egymást anélkül, hogy elfednék a másik ízét. De emellett figyelembe kell venni a textúrákat, az aromákat és az általános tapasztalatokat is. 

Egy édesebb szivart, amelyben fellelhető némi fűszeresség és krémesség, valamint egy kis sós megjelenés is, például egy Trinidad Fundadores-t, egy nem túl magas savtartalmú rosé remekül kiegészíthet. A benne lévő édességgel, fűszerességgel és krémességgel megteremti a tökéletes egyensúlyt.

Ugyanez a helyzet például egy Saint Luis Rey Double Coronas esetében is, amelyben inkább a sósság dominál, és ez fonódik össze némi édességgel és fűszerességgel. Emellett pedig találhat még fűszeres szivart is, amely érdekesen édes, krémes és sós szájérzettel egyesül, és egy pohárka nem túl savas rosé remekül kiegészíti. Ilyen például a Fuente OpusX Petit Lancero vagy Davidoff Aniversario N. 3.

Hasonló cikkünk:  A közelmúlt kúriai kinevezéseire is felfigyelt az EU
Hasonló cikkünk:  Élő adásban mondott fel a debreceni rádiós

A tökéletes alkalom

Sok ember számára a szivarozás egy finom pohár rosé mellett általában csak különleges alkalmakra fenntartott élmény. Ez bármi lehet, a karácsonytól vagy az újév beköszöntétől kezdve a gyermek vagy unoka megszületéséig.

Azonban miért kellene várni az ilyen alkalmakra? Nincs azzal semmi baj, ha kinyit valamelyik hétköznap egy üveg rosét, meggyújtja a kedvenc szivarját, és egy ilyen mennyei párosításban élvezi a nyári estéket a teraszon. 

Végső gondolatok

Nincs szigorú szabály, amikor a legjobb italt szeretné kiválasztani egy szivar mellé. Csakúgy, mint amikor kinyitja a humidort, hogy megragadjon egy szivart belőle, itt is bízzon az ösztönében és a szájpadlásában. 

Ha viszont az az egyetlen célja, hogy egy bizonyos italt párosítson a választott szivarjával, akkor használja ezt lehetőségnek arra, hogy fokozza és felerősítse a teljes szivarozási élményt, amelyre most készül.

Számos lenyűgöző szivarpárosítás létezik, amelyek egymás íz- és aromaprofilját egy újabb szintre emelhetik, ezért kísérletezzen, amíg meg nem találja kedvencét. Legyen szó whiskyről vagy roséról, egy nagyszerű ital mindig jól passzol egy nagyszerű szivarhoz, ezért ügyeljen arra, hogy a megfelelő kombinációk kiválasztásával kiegészítsék egymást.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...