fbpx
10.2 C
Kecskemét
2022. szeptember 27., kedd

FRISS HÍREK

Kecskeméten is leállt az urológiai ellátás

Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi elemző Facebook bejegyzésében írja – a személyi feltételek átmeneti hiánya miatt lemondta a teljes urológiai ellátását a Szegedi Tudományegyetem, július 22-e és augusztus 1-je között – írja a napi.hu.

Az elemző kitért arra is, hogy a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház urológiai osztálya is bezárt, ott július 1-től októberig szünetel a betegellátás. A betegeket éppen arra a szegedi osztályra irányították, ami a posztban szerepel. Így a régiós probléma országossá vált.

A szegedi betegellátás lemondását a klinika előző este 18 órakor közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK). A bonyolultabb urológiai ellátás leáll a környéken és a komplikált urológiai onkológia műtétek is csúsznak, vagy a betegeket utaztatják a progresszivitási szintek szerint Debrecenbe, Pécsre, Budapestre, Gyulára, Bajára vagy Orosházára. A hazai egészségügyi ellátás csúcsszervei az egyetemi centrumok, itt látják el azokat a betegeket, akiket máshol tudás-, infrastruktúra vagy eszközhiány miatt nem tudnak. Valamint itt vannak a tudomány, a kutatás és a képzés központjai is – írja Kunetz Zsombor.

Hasonló cikkünk:  A MÚOSZ szerint alkotmányellenes Orbán Viktor rendelete

Ezen egyetemi centrumok ráadásul humánerőforrás tekintetében sokkal jobban ellátottak, mint bármely más kórház, mivel a képzés és a posztgraduális képzés is ott van, az orvosok száma is adott, a szakdolgozók tekintetében pedig, sokszor vonzóbb a nagyvárosi környezetben dolgozni, mint utazni.

Hasonló cikkünk:  Nyeregbe, szüretre!

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Urológiai Klinikáján az intézmény honlapja szerint két rezidens, egy szakorvos, egy tanársegéd, egy adjunktus, nulla főorvos, egy nyugalmazott egyetemi docens, egy emeritus professzor, két igazgatóhelyettes, egy igazgató dolgozik. Kunetz Zsombor szerint Szegedről menekülnek az orvosok.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...