fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Kecskeméten is nyílik informatikai szolgáltatóközpont

- Advertisement -

A Gloster Infokommunikációs Nyrt. négy egyetemi városban, Debrecenben, Kecskeméten, Szegeden és Pécsett nyit regionális informatikai szolgáltatóközpontot a közeljövőben, amely fejlesztéshez támogatást kért a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt-n (a továbbiakban: HIPA-n) keresztül a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól – írja a itbusiness.hu.

A Gloster cég a honlapjukon ezt írják magukról:

„Jövőképe, hogy egy olyan tőkeerős, lendületesen fejlődő és rugalmasan működő, regionálisan vezető szerepet betöltő többrétegű informatikai szolgáltatójává váljon, aki – az elkötelezett, magasan képzett szakemberinek tudásának segítésével – képes (nemzetközi közép és nagyvállalati) ügyfelei számára a komplex digitalizációs kihívásokat üzleti értékké varázsolni.”

A Kormány támogató döntése esetén a Társaság vállalja, hogy a regionális informatikai szolgáltatóközpontok létrehozatalára irányuló beruházás eredményeképp a 2022-2024 közötti időszakban 156 új munkahelyet alakít ki és azokat a 4 éves monitoring időszakban fenntartja.

Hasonló cikkünk:  Magánkézbe kerülnek a vasúti járművek, magántőkével segítik a MÁV-ot

Szekeres Viktor, a Társaság Igazgatóságának elnöke az informatikai szolgáltatóközpontok megnyitásával kapcsolatban hangsúlyozta: „A támogatás segítségével a négy egyetemi várossal szoros együttműködést alakítunk ki a fiatalok minél hatékonyabb informatikai képzése érdekében, a regionális szolgáltatóközpontok megnyitásával pedig újabb munkahelyek megteremtésére, informatikai fejlesztésekre nyílik lehetőség. A Gloster ezzel a lépéssel a szolgáltatásait már nemcsak a fővárosban, hanem az ország négy nagyvárosában is nyújtani tudja Ügyfelei, Partnerei számára.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...