fbpx

FRISS HÍREK

Nem fizeti tovább a kis benzinkutak támogatását aki eddig fizette

- Advertisement -

Eddig az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. fizette ki a literenkénti 20 forintos támogatást a kis benzinkutaknak, azonban a társaság pénzügyi keretei elfogytak, így a júliusi támogatás kifizetését már nem látjuk – mondta a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke. Egri Gábor az Infostart kérdésére válaszolva hozzátette: próbáltak a minisztériumokhoz fordulni, de még nem kaptak semmilyen pozitív választ.

Egri szerint a mezőgazdaságban nagyon komoly ellátási problémák lehetnek, főleg, hogy már zajlik az aratás.

„Lélegeztetőgépen vannak tartva a kis benzinkutak, de úgy látszik, ezek a források nem állnak rendelkezésre júliusra, holott erről jogszabály és határozat született a kormány részéről” – fogalmazott.

Globális ellátási problémák vannak, a finomítói kapacitások nem fedik le a piaci igényeket, ez Európára is igaz, és Magyarországra is – fejtette ki Egri. Jelenleg egyedül a százhalombattai finomító képes ellátni a magyar piacot üzemanyaggal, mert térségünkben is üzemanyaghiány van részben az OMV leállása miatt.

Hasonló cikkünk:  Társadalmi egyeztetéssel kezdik a KRESZ megújítását

Hernádi úr bejelentette, hogy augusztusban a Mol is le fog állni, a battai finomító, és ezért az állami tartalékok megnyitását fogja kérni – tette hozzá.

Az elnök szerint, mivel a többi támogatást sem látják, hogyan kapják meg, fennáll annak a veszélye, hogy a vidéki ellátás be fog dőlni Magyarországon.

via infostart.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...