fbpx
27.8 C
Kecskemét
2022. augusztus 12., péntek

FRISS HÍREK

Szijjártó Péter szerint úgy óvják a magyar embereket, hogy a legtöbbet fizetjük a gázért Európában

Az átlag fölött fogyasztók szívhatják a fogukat, hiszen augusztustól Európa legdrágább gázárát kell megfizetni. Jelenlegi árfolyamon Németországban 550 forint egy köbméter gáz, Magyarországon ez 747 forint lesz. Szijjártó Péter az RTL híradónak azt mondta: igyekeznek megóvni a fogyasztókat, de ennyire telik most az ország gazdasági erejéből.

Orbán Viktor Tusványoson azt mondta le kell jönni a gázról, az áram sokkal kisebb terhet jelent Magyarországnak, mert van atomerőművünk. Azonban februárban még másként gondolta.

“Ha van orosz gáz, akkor van olcsó ellátás a családoknak, akkor van rezsicsökkentés” – közölte Vlagyimir Putyinnal folytatott megbeszélése után.

A világpiaci ár ötödéért kapja Magyarország tőlük a gázt – mondta akkor az orosz elnök.

“Rögzíthetjük, hogy egészen biztosan nem kapjuk ötödáron a gázt. Ez mostanra mindenkinek teljesen világos lett. Nem egyötödön, hanem piaci árszinten kapjuk” – mondta a Válaszonline-nak Felsmann Balázs, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont főmunkatársa.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó Péter az orosz gázról mesélt a Fox News nézőinek

A szakember szerint augusztustól Magyarországon az átlagnál több gázt fogyasztók Európa legmagasabb gázárát, 747 forintot lesznek kénytelenek fizetni köbméterenként.

Hasonló cikkünk:  A Fidesz alternatív univerzumában Gyurcsány a főnök

A német és a magyar gázár közötti különbség meglepte a szakembert: “Ez gyakorlatilag egy az egyben leképezése a tőzsdei gázárnak”.

Szijjártó Péter Bécsben azt mondta: ennyire tudják megóvni az embereket az áremelkedéstől. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy Magyarországon ne kelljen korlátozni az energiafelhasználást, legyen elég energiahordozó, és a lehető legnagyobb mértékben megkíméljük az embereket a világpiaci ármozgásoktól. Ezt ígértük, ezt ígérjük és ezt végre is fogjuk hajtani – mondta a külügyminiszter.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...