fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Titokban Ukrajnába látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka

- Advertisement -

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka titokban Ukrajnába látogatott, amiről az ukrán vezérkar a saját Facebook oldalán számolt be. Az eseményt utólag a kijevi magyar nagykövetség osztotta meg, szúrta ki az index.hu.

Nem verték nagydobra a látogatást, ahol a magyar parancsnok találkozott Valerij Zsaluzsniyijjal, az ukrán hadsereg főparancsnokával is. Zsaluzsnyij a személyes találkozóról azt nyilatkozta, hogy Ruszin-Szendi Romulusz Ukrajnába érkezése Ukrajna számára ebben a nehéz időszakban hatalmas támogatásról és szolidaritásról tanúskodik az oroszok elleni háborúban.

„Nagyra értékelem a magyar kollégámmal fennálló szakmai és baráti kapcsolatokat, és elégedett vagyok az államaink közötti katonai együttműködés szintjével” – hangsúlyozta Valerij Zsaluzsniyij.

Az ukránok beszámolójában az is olvasható, hogy a magyar delegáció egy hosszabb körutat tett Ukrajnában, eszerint jártak Dnyipróban, valamint – az oroszok által a napokban is bombázott – Mikoljivben, de voltak a szintén bombázott Harkivban és Csernyihivben, Kijevben pedig megtekintették a háborúban zsákmányolt tárgyakból nyílt múzeumi tárlatot.

Hasonló cikkünk:  A tőzsde helyett Putyintól vesszük a gázt - ez két év alatt 564 milliárdos kárt okozott Magyarországnak

Később magyar részről a Honvédelmi Minisztérium is megszólalt a honvedelem.hu oldalán, ahol lényegében megismételték az ukrán beszámolót. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a látogatás végén pedig elismerését fejezte ki az ukrán katonák feladatellátása kapcsán, akik a jelentős áldozatok ellenére is bátran, hősies helytállással védik országukat és annak lakosait.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...