fbpx
10.2 C
Kecskemét
2022. szeptember 27., kedd

FRISS HÍREK

Többet nem kell Rogán Antalnak magyarázkodnia, átírjak a törvényt

A Fidesz–KDNP javaslatára az európai uniós vagyonnyilatkozati rendszert veheti át Magyarország, igy jövőre már nem láthatjuk, hogy mennyit hoz a konyhára Rogán Antal találmánya, és hány új földet vett Lázár János. A sajtó eddig rajtakapta a képviselőket, ha kihagytak valamit, vagy tévesen töltötték ki a dokumentumot, de következménye nem volt. Rogán Antalnak pár éve tíz nap alatt kétszer kellett átírnia a vagyonnyilatkozatát Pasa parki lakása miatt és Rogán Barbara tervezett földvásárlási üzlete sem derült volna ki, ha a kabinetminiszternek nem kellett volna beírnia új felesége nevét a vagyonnyilatkozatába – írja a Telex.

„Ez egy visszalépés lesz az eddigi, korántsem rózsás állapothoz képest, mert egy sor dologról nem kell nyilatkozatot tenniük a képviselőknek” – mondta a javaslatról Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az országgyűlési képviselőknek a jövőben NEM KELL BESZÁMOLNIUK az ingatlanjaikról, autóikról és egyéb ingóságaikról, mint ahogy a megtakarításaikról, hiteleikről, tartozásaikról sem.

A képviselők és miniszterek eddig is azt írtak be, amit csak akartak, a független sajtó és az átláthatóságért küzdő civil szervezetek mostantól még egy fokkal nehezebben fogják tudni követni képviselőink vagyonosodását. Valószínűleg lesznek olyan képviselők, akik nem bánják, hogy mostantól nem kell a tévesen vagy hiányosan kitöltött vagyonnyilatkozata, egy-egy nagyobb értékű vásárlás miatt magyarázkodnia.

Hasonló cikkünk:  Üzemanyag-káosz a mezőgazdaságban
Hasonló cikkünk:  Orosz várossal írt alá testvérvárosi szerződést Kalocsa

A Telex cikkében hosszabban olvashatnak a Rogán család gyarapodásáról, valamint többek között Varga Mihály és Bánki Erik vagyoni helyzetéről is.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...