fbpx

FRISS HÍREK

Többet nem kell Rogán Antalnak magyarázkodnia, átírjak a törvényt

- Advertisement -

A Fidesz–KDNP javaslatára az európai uniós vagyonnyilatkozati rendszert veheti át Magyarország, igy jövőre már nem láthatjuk, hogy mennyit hoz a konyhára Rogán Antal találmánya, és hány új földet vett Lázár János. A sajtó eddig rajtakapta a képviselőket, ha kihagytak valamit, vagy tévesen töltötték ki a dokumentumot, de következménye nem volt. Rogán Antalnak pár éve tíz nap alatt kétszer kellett átírnia a vagyonnyilatkozatát Pasa parki lakása miatt és Rogán Barbara tervezett földvásárlási üzlete sem derült volna ki, ha a kabinetminiszternek nem kellett volna beírnia új felesége nevét a vagyonnyilatkozatába – írja a Telex.

„Ez egy visszalépés lesz az eddigi, korántsem rózsás állapothoz képest, mert egy sor dologról nem kell nyilatkozatot tenniük a képviselőknek” – mondta a javaslatról Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az országgyűlési képviselőknek a jövőben NEM KELL BESZÁMOLNIUK az ingatlanjaikról, autóikról és egyéb ingóságaikról, mint ahogy a megtakarításaikról, hiteleikről, tartozásaikról sem.

A képviselők és miniszterek eddig is azt írtak be, amit csak akartak, a független sajtó és az átláthatóságért küzdő civil szervezetek mostantól még egy fokkal nehezebben fogják tudni követni képviselőink vagyonosodását. Valószínűleg lesznek olyan képviselők, akik nem bánják, hogy mostantól nem kell a tévesen vagy hiányosan kitöltött vagyonnyilatkozata, egy-egy nagyobb értékű vásárlás miatt magyarázkodnia.

Hasonló cikkünk:  A kormány feljelenti a SPAR-t

A Telex cikkében hosszabban olvashatnak a Rogán család gyarapodásáról, valamint többek között Varga Mihály és Bánki Erik vagyoni helyzetéről is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...