fbpx

FRISS HÍREK

A leghatékonyabb tornaeszközök otthonra

- Advertisement -

Számos oka lehet annak, ha valaki nem jár el edzőterembe vagy csoportos tornára. Sokszor éppen csak annyi motivációnk van a mozgásra, hogy leterítsük a nappaliban a tornaszőnyeget, de ha még ki is kéne mozdulni, akkor találnánk a torna helyett száz kifogást. 

Bárhogy is, a sportolás beiktatása az életvitelbe mindenképpen dicsérendő, mi pedig megmutatjuk, hogy milyen eszközökkel tud hatékonyan edzeni otthon.

Haspaddal a kockákért

Ki ne szeretne szépen kidolgozott, látványos, kockás hasizmot? A haspad beszerzése a könnyebb része a cél elérésének, hiszen a Kerékpárwebshop.eu haspad kínálatából házhoz szállítják önnek a kiválasztott terméket. 

A dolog neheze a helyes és rendszeresen elvégzett gyakorlatokkal jön. A padnak olyan hosszúnak és szélesnek kell lennie, hogy kényelmesen hátra tudjon rajta nyújtózni. A mozdulat helyes kivitelezése a következőképpen történik: a padon való végig nyúlás után felüléskor görbítse a gerincet! Figyelmét a derekára és a hasizmára irányítsa! Így folyamatosan nyúlik és préselődik a hasizom, amitől hamarabb lesz látható a sok gyakorlás. 

Ülőmunkát végzőknek hiperextenziós pad

Az irodában, vagy otthonról dolgozók mellett például a sofőrök, a manikűrösök is napjuk legnagyobb részét ülve töltik. Ennek az a legnagyobb hátránya, hogy egy idő után rossz testtartást vesz fel az ember. A mélyizmok nyújtására tökéletesen alkalmas ez a berendezés, és minimális változtatásokkal a gyakorlaton belül más és más testrészre lehet irányítottan dolgozni, pl.: ágyéki izom, fenék, csuklyás izom stb. A mozgásbeszűkülés vagy más néven kontraktúra remekül korrigálható vele. A pozitív hatás érdekében néhány dologra érdemes odafigyelni:

  • A torna előtt melegítsen be (ez mindegyik mozgásra igaz)!
  • Óvatosan, vigyázva végezze a gyakorlatot!
  • Az erősítést követően mindig nyújtson!
  • Ha fájdalmat érez, hagyja abba a mozgást!
Hasonló cikkünk:  Eurostat: a 25 legszegényebb uniós régióból négy magyar

Mindent vagy semmit

Azoknak, akik egy géppel szeretnék a lehető legtöbb izmot megdolgoztatni, vagy még kísérletezős szakaszban vannak, ajánljuk a kombinált gépeket. Ezek többféle módon képesek akár az egész testet átdolgoztatni. A súlyzók tárcsáit a saját erőnléti állapotának megfelelően állíthatja be, és bizonyos gyakorlatoknál jó, ha van a közelben egy segítő is. Kitűnően formálhatja a bicepsz, tricepsz, mell, hátizmokat, de erősítheti a lábait is.

Semmilyen kondigép megvásárlása önmagában nem vezet eredményre. Fontos fenntartani a motivációt, különösen, ha egyedül edz, hiszen ilyenkor csapattársak sincsenek, akik átlendíthetik a nehezebb időszakon. Jelölje az elvégzett tevékenységeket feltűnő pipával vagy mosolygós fejjel a naptárában és igenis legyenek pihenőnapok is betervezve. Csak a saját elszántságán múlik, hogy az eredmény mások számára is szemmel látható legyen, és ne végezze ruhaszárítóként otthoni kondigépe.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...