fbpx
10.2 C
Kecskemét
2022. szeptember 27., kedd

FRISS HÍREK

Az érdeklődőknek csak töredéke jelentkezett határvadásznak

Augusztus elején bejárta a sajtót, hogy több mint hatezren jelentkeztek már határvadásznak, mindezt az ORFK közlése alapján. A Telex rákérdezett arra, hogy pontosan mennyien jelentkeztek és az előzetes adatok alapján hány embert gondolnak behívásra alkalmasnak. Az ORFK három hét elteltével megküldte a választ, ami erősen árnyalja a több ezres számokat.

Az érdeklődők száma a képzésről ezres nagyságrendű. „A szerződéses határvadászképzésről a 2022. július 15. és a 2022. augusztus 8. közötti időszakban 10 352 fő érdeklődött (telefonon, emailen, személyesen és egyéb formában) a Rendőrségen” – írta az ORFK. A válaszlevél szerint ugyanezen időszak alatt 724-en juttatták el a jelentkezési lapjukat a rendőrségre, és „az alkalmassági vizsgálaton augusztus 8-ig 644 jelentkező alkalmassági szűrése folyamatosan történik.” Vagyis több mint tízezer érdeklődőből 644 fő jutott el addig, hogy ténylegesen a képzést megelőző felvételit tegye.

Hasonló cikkünk:  A NER elhagyói és a renegátok

Június végén jelentette be Orbán Viktor, hogy a rendőrség keretein belül egy új határvédelmi szervezetet állítanak fel. Két ütemben terveznek toborozni, először 2200 határvadászt, majd a létszám 4000 főre egészül ki. A szerződéses határvadászok a készenléti rendőrség szervezeti egységéhez fognak tartozni, 5 megyében összesen 23 századot hoznak létre.

Hasonló cikkünk:  Kiszivárgott bécsi részletek, kirúgott diplomata

A jelentkezés feltétele a 8 általános és a büntetlen előélet. Az alsó korhatár 18 év, míg a felső korhatár 55 év. A felvételi után gyors, intenzív képzés következik. A jelentkezőknek számítaniuk kell életvitel-ellenőrzésre, megbízhatósági vizsgálatra is, valamint egészségügyi, fizikai és pszichikai vizsgálatra. A határvadászok alapilletménye bruttó havi 300 ezer forint, az éjszakai pótlék óránként bruttó 193 forintot, a készenléti pótlék pedig óránként bruttó 97 forintot jelent.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...