fbpx
9.9 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Bezárt Skót és Joe bácsi kocsmája – Együtt ittunk az utolsó vendégekkel

Mindenki ismerte a 22 éve nyitva tartó éttermet a Tatár soron. Skót és Joe bácsi kocsmája augusztus 19-én zárt be egy pénteki napon, a weboldal szerint véglegesen. A KecsUp tudósítója az utolsó vendégekkel együtt búcsúzott a kocsmától, amíg Skót és Joe a fűzfa alatt nosztalgiázott.

Régi történetekről és szerelmekről meséltek az emberek. Az Ézis kollégisták törzshelye, és párok találkahelye volt egy évtizeddel ezelőtt. Azon a péntek estén a Skót és Joe törzsvendégei, a tulajdonosok barátai, és az alkalmazottak családjai töltötték meg élettel a helyet.

“Nincs hűtve, végnapok vannak.”– válaszolta szakmai kedélyességgel egy  felszolgáló a  bort rendelő vendégnek. – “A következő pohár a ház ajándéka.”

Skót retro gyűjteménye miatt szerették annyian a helyet

Ha az étterem jövőjéről, vagy a zárás okáról kérdeztük a pultost, az újranyitás reményével tartotta fenn az este hangulatát. Az alkalmazottak mind azon dolgoztak, hogy megőrizzék a kellemes légkört. A közvetlen stílus és Skót retro gyűjteménye miatt szerették annyian a helyet. Múltidéző tárgyak és a környékről összegyűjtött régi reklámtáblák díszítették az átépített parasztházat.

Csak az étlapot látva tudatosult bennem, hogy tényleg bezárnak. Az a hűvös nyári este volt az utolsó, amikor Skót kedvencét kérhettem búzasörrel. Nincs következő alkalom, hogy új fogásokat próbáljunk ki. Skót kedvence egy tarjás és sajtszószos egytálétel volt petrezselyemmel fűszerezve, amit egy rusztikus serpenyőben készítettek el, és ugyanabban a forró edényben szolgáltak fel. Isteni volt, és remekül illett a retro csárdát idéző piros kockás abroszhoz.

Hasonló cikkünk:  A Neumann egyetem rektora is elégtételt kér az Uniótól
Hasonló cikkünk:  Eladják a Szent Miklós utcai óvoda épületét, megszűnik a Csongrádi utcai óvoda

Skót kedvence

Az étterem előtt, egy fűzfa alatt ült Skót, Gyurik Attila és Joe (bácsi), Lukács Zsolt. Az asztaluk mellől, az ablakon át nézték az első közös vállalkozásuk végóráit.

“Ez a gyűjtemény, ez a hely a gyermekkorunk. 22 évig nyitva tartottunk, és a többi vállalkozásunk alapköve volt. A fő zászlóshajónk azóta a Hírös Doboz Kft.” – Mondta Joe, amikor a bezárás okairól kérdeztük. – “Itt az állam változtatásai miatt zárunk be. Nem fogunk árat emelni, de a beszállítóink ezt teszik. Nem akarjuk a vendégeinket terhelni, emlékezzenek így a helyre. Persze szeretnénk újra kinyitni, amikor kedvezőbb lesz. Bezárunk és kivárunk. Most még iszunk egyet, és megnézzük a csinos vendégeket az ablakból.”

A zárórát a Final countdown kísérte. Csak az alkalmazottak és a családjaik maradtak ott, hogy vendéglátóhoz méltó búcsút vegyenek Skót és Joe bácsi kocsmájától.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...