fbpx

FRISS HÍREK

Élet a komfortzónán túl – Balázs Mariann fotókiállítása egy kecskeméti belvárosi lakásban

- Advertisement -

Július 7-én nyitották meg Balázs Mariann kiállítását a kecskeméti Városháza mellett. Egy fiatal pár Lestár téri lakása adott otthont a Borsod megyei cigányság felkavaró potréjának. A Következő megálló: Szendrő fotókiállítást Németh Ábel, a Magyar Fotográfia Múzeum munkatársa nyitotta meg.

“Egy csúnya sztereotípia szerint a dokumentarista fotós az első katasztrófánál földbe szúrja az állványt és megörökíti a tragédiát. Érzéketlen és precíz tudósítások jutnak eszünkbe a szociofotó hallatán.” – Mondta Németh Ábel. Kiemelte, hogy a mai képek a cigány sorsokról szinte megegyeznek a 80-as években készült képekkel; az élet a mélyszegénységben nem változik. Később felszólította a vendégeket, hogy vegyenek le egy-egy ruhát a kifeszített drótkerítésről, leleplezve a kiállítás anyagát.

A megnyitóig ruhák takarták el a fotók nagy részét

“Balázs Mariann képei nem csak a nyomort örökítik meg Szendrő utcáin, de a gyengéd gesztusokat is, amiket édesanyaként jól ismer. Ez a szülői perspektíva segít felfedezni a hasonló vonásokat ebben az idegen világban.” – olvashatjuk a megnyitó Facebook eseményénél. A fotográfus a sorozatban látható házak szomszédságában nőtt fel, így érzékenység és természetesség jellemzi képeket. Munkájára Horváth M. Judit és Stalter György Más Világ sorozata volt nagy hatással.

Hasonló cikkünk:  Olvasói vélemény a kecskeméti közügyekkel kapcsolatban

A kiállítás a megnyitó után csak rövid ideig volt látogatható a polgári lakásban. Radics Jakab és Kneipp Virág a saját otthonában adott helyet az eseménynek. Szeretnének a jövőben is kiállítóteret biztosítani azoknak a művészeknek, akik kevésbé ismertek a városban, és akik szívesen mutatják be az alkotásaikat egy független kecskeméti lakásgalériában.

Balázs Mariann általában meghitt zsánerfotókat készít. Munkái megtekinthetőek a weboldalán.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...