fbpx
8.8 C
Kecskemét
2024. március 2., szombat

FRISS HÍREK

GöncPiac ruhavásár Kecskeméten – beszélgetés a szervezőkkel, Németh Katával és Veres Dorinával

- Advertisement -

Július 17-én tartották a nyári GöncPiacot Kecskeméten. Németh Kata és Veres Dorina második vására pesti hangulatot teremtett az Ápoló Klubban. A ruhavásár születéséről és a kecskeméti fogadtatásról mesélt a két szervező.

Dorina: Ilyen gardróbvásárok a legtöbb nagyvárosban, de már a kisebbekben is szép számmal működnek. Én igyekszem környezettudatos szempontokat is figyelembe venni a mindennapjaimban, ezek mentén is választani. Sokat járok használtruha boltokba, illetve rengeteg jó állapotú, de már nem használt cuccomat vittem helyi adományboltokba. Aztán a sokadik szelektálásnál jött az ötlet, hogy ötvözzem a kellemeset a hasznossal és szerencsét próbáljak egy vásáron.

Kata: Mindig is szerettem egyedi kincsek után kutatni. Egészen fiatal korom óta a ruhatáram legnagyobb részét turis cuccok teszik ki. Számomra is szempont a környezettudatos vásárlási szokások népszerűsítése. A koronavírus-járvány előtt részt vettem árusként az Otthon Kávézóban egy gardróbvásáron. Sajnáltam, hogy a szigorítások feloldása után már nem vitték tovább. Mikor Dorina felkeresett az ötlettel, hogy szervezhetnénk saját gardróbvásárt, a válasz egyértelmű volt.

Dorina: Próbáltam érdeklődni, hogy lesz-e még hasonló az Otthonban, de elsikkadt a dolog. Az Ápoló Klub viszont tökéletes helyszínnek tűnt a sajátunkhoz. Mi elsősorban a fiatalokat szerettük volna megcélozni. Már csak a vásár és az elektronikus zene találkozása miatt is leginkább erre a korosztályra számítottunk, de végül nagyon vegyes lett a jelentkezők életkora. Ennek a nyitottságnak örülünk. Viszont nem titkoljuk, hogy a jelentkezések összesítésénél és beválogatásánál korosztályi szempontokat is figyelembe veszünk, a nemek aránya mellett – mert férfi portékákra is van igény! – a férőhelyek függvényében.

Hasonló cikkünk:  A Momentum és a Jobbik nem köt szövetséget az ellenzéki Szövetséggel a választásra Kecskeméten

Kata: Nem hirdettük külön az eseményt, csak az Ápoló Facebook oldalán jelent meg. Mindkét vásár alkalmával meglepett minket, hogy rövid időn belül, organikus módon több száz embert értünk el.

Dorina: Akik részt vettek a tavaszi, első alkalmon, hiánypótlónak érezték a vásárt. A nyári GöncPiacra jelentkezők számából tudtuk, hogy most is széles lesz a kínálat. Vegyes volt a ruhák és a zenét szolgálató helyi arcok stílusa is. Little Fe, LAN Projekt és Kálmo szettjei szóltak nálunk.

Kata: Úgy terveztük, minden évszakban lesz egy vásár. Kora ősszel szeretnénk előrukkolni a következő GöncPiaccal. Nem kizárt, hogy önálló Facebook oldallal jelentkezünk, de addig az Ápolót érdemes figyelni.

Németh Kata és Veres Dorina olyan ruhavásárt rendezett a városban, ami önálló hétvégi programként is megállja a helyét. A kincskeresés mellett táncolhatnak és szórakozhatnak a GöncPiacra látogatók. Reméljük, a szervezőknek sikerül folytatniuk ezt a hiánypótló kezdeményezést.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...