fbpx
10.2 C
Kecskemét
2022. szeptember 27., kedd

FRISS HÍREK

Gyakorlatból sosem elég, a NAV egymillió darab lőszert vásárol

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak kell biztosítania azokat a lőszereket, amikkel a pénzügyőrök gyakorlatozni tudnak, ugyanis ők jogosultak fegyverhasználatra. A NAV és a Védelmi Beszerzési Ügynökség Zrt. fegyverzeti alapellátás lőszer közbeszerzési eljárást folytatott le, aminek a nyertese a Milipol Zrt. lett. Nettó 79,5 millió forintért szállíthatja le a kért 1 millió darabos mennyiséget, ha a fizetéshez szükséges forrás a NAV rendelkezésére áll majd.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény és a pénzügyőri intézkedések és a kényszerítőeszközök alkalmazásáról, valamint az elfogott, előállított, őrizetbe vett és fogva tartott személyek őrzésének és kísérésének eljárási szabályairól szóló rendelet szerint a pénzügyőr jogosult a jogszerű (és szakszerű) fegyverhasználatra – írják. A lőkészség elsajátítása szükséges a biztonságos fegyverhasználathoz, a fegyver megfelelő használatához pedig elengedhetetlen feltétel a szituációs lőgyakorlatok, valamint az ezekhez a lőgyakorlatokhoz szükséges lőszermennyiség biztosítása.

A munkáltató, vagyis a NAV feladata, hogy a rendszeresített fegyverzeti és kényszerítő eszközök biztosítva legyenek, a meglévő eszközök pótlásra kerüljenek. A határátkelőhelyeken végzett feladatait ellátó, a bűnüldözési, bűnmegelőzési, a szabálysértési, a vám- és jövedéki ellenőrzési, mélységi ellenőrzési, az őrzésvédelmi, a hatósági, a végrehajtási eljárási feladatai ellátását végző, valamint mindezen tevékenységek irányítását, felügyeletét és ellenőrzését ellátó pénzügyőrök rendvédelmi tevékenységet folytatnak, egyenruha, valamint szolgálati fegyver viselésére és használatára jogosultak.

Hasonló cikkünk:  Védelmi Igazgatási Hivatal alakul Rogán Antal vezetésével

A közbeszerzési eljárásra tárgya 1 millió db 9 mm Luger lőszer. A beszerezni kívánt termék „9×19 mm-es lőszer teljes köpenyes (FMJ) ólom magvas 8g-os változat” – írja a NAV.

Hasonló cikkünk:  Hétvégéken négy vonatnak nem Lajosmizse, hanem Kecskemét lesz a végállomása

A nyertes pályázatot benyújtó Milipol Zrt. tulajdonosa a Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség Kft., amelynek tulajdonosa a Magyar Védelmi Exportügynökség Zrt., amit idén januárban jegyeztek be. A cég a magyar állam tulajdona.

Ahogy a NAV fogalmaz, a közbeszerzési eljárás feltételes: a szerződés hatálybalépésének feltétele a szerződés mindkét fél által történő aláírása, és a fedezet rendelkezésre állását biztosító döntés ajánlatkérő általi kézhezvétele.

A felek július 22-én kötöttek szerződést, onnantól számítva 90 napja van az adóhivatalnak, hogy értesítse a nyertes Milipolt a pénzügyi fedezet rendelkezésre állásáról. Ha ez nem történik meg, mert nem kap pénzt erre a NAV, akkor a szerződés nem lép életbe.

via Átlátszó

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...