fbpx

FRISS HÍREK

Így válasszunk pénztárcabarát nyaralást

- Advertisement -

A forró nyári napok beköszöntével több ismerősünk már meg is kezdte a nyaralószezont, a közösségi média hírfolyamunkban sok-sok képes beszámolót is láthatunk a vízparton elkapott felhőtlen pillanatokból. Nem is csoda, ha szívesen lennénk a helyükben, induljunk hát útnak mi is!

 

Ma már azonban közel sem ilyen egyszerű a képlet: még egy kisebb kiruccanás egy vagyonba kerülhet. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel ennek ellenére pénztárcabarát maradhat a nyaralásunk.

 

Így válasszunk pénztárcabarát nyaralást

 

1. Kerüljük az utazási irodákat!

Természetesen könnyű megoldás, ha egy utazási irodára bízzuk a nyaralás megszervezését, de ez sokkal költségesebb is lesz. Több időbe telhet, de mi magunk is nekiláthatunk a szervezésnek, ráadásul sokkal szabadabb programmal és úticélokkal tervezhetünk így, mintha egy kötött utazásra fizetnénk be. Nem mellesleg pedig megtalálhatjuk a legolcsóbb szállásokat és látványosságokat, melyek semmit sem vesznek el a nyaralás élményéből, ezekkel mégsem költekezünk túl.

2. Fizessük be apránként!

Erre több megoldás is létezik: sokan egész évben rendszeresen félretesznek a kiszemelt útra, de több iroda is hirdet részletfizetéssel elérhető nyaralásokat. Így havonta néhány ezer forint befizetésével el tudunk menni nyaralni és a költségek is szépen eloszlanak a havi kiadások mellett. Ugyanakkor ha hirtelen támadt az az ötletünk, hogy kiruccanunk a tengerpartra, de nincs rá félretett pénzünk, akkor ennek a fordítottját is csinálhatjuk. Egy azonnal felvehető hitel segítségünkre lesz, az igényelt összeget pedig a következő hónapokban törleszthetjük.

3. Utazzunk szezonon kívül!

Akár 20-50%-kal is olcsóbban is kijöhetünk egy népszerű úticél meglátogatásakor, ha azt az elő- vagy utószezonban látogatjuk meg. A szállásadók célja ugyanis, hogy ilyenkor is minél több vendéget tudjanak fogadni – éppen ezért alacsonyabb áron hirdetik szobáikat. Sok belépőjegy is olcsóbb ilyenkor, sőt némelyik strand még ingyenes is, így ezen is tudunk spórolni. Ráadásul nem kell akkora tömegre sem számítanunk!

Hasonló cikkünk:  Lázár kiszervezte a MÁV-csoport beszerzéseit a gimnáziumi barátja által vezetett céghez

4. Állítsunk be repülőjegy-figyelőt!

Egy nyaralás során két nagyobb kiadással kell számolni: az utazással és a szállással. Előbbit olcsóbban megúszhatjuk, ha megpróbáljuk a legkedvezőbb árú repjegyet megvásárolni. Néhány kattintással beállíthatjuk, hogy e-mailes értesítő jöjjön, amikor egy repjegy ára csökken, így azonnal lecsaphatunk rá.

 

5. Csatlakozzunk magánszálláshely-csoportokhoz!

A közösségi médiában több olyan csoporttal is találkozhatunk, ahol magyar szállásadók hirdetnek külföldi szállásokat, az esetleges hirtelen megüresedett helyeket pedig kedvező áron teszik elérhetővé. Érdemes ezeket aktívan figyelni, hiszen nagy kedvezményekre bukkanhatunk, egy-egy felszabaduló foglalás kapcsán.

 

Mire figyeljünk utazás közben?

Amikor már megérkeztünk a nyaralás helyszínére, akkor is bőven van lehetőségünk pénztárcabarát megoldásokat alkalmazni. A nagyon népszerű, turistacsalogató helyek sokszor túl vannak árazva és nem is nyújtanak akkora élményt a tömeg miatt, ezért érdemes a helyiektől érdeklődni, hogy mit ajánlanak megnézésre. Bátran használjuk a térség tömegközlekedését vagy sétáljunk, ahelyett, hogy taxit fognánk – ezzel is sok pénz a zsebünkben marad. A pénzügyi kiszámíthatóságot pedig a jegyek előre történő megvásárlásával is biztosíthatjuk, így nem érhetnek kellemetlen meglepetések és a jegypénztár előtti sort is elkerülhetjük.

 

Miből finanszírozzunk?

Egy nyaralás megterhelő, nagy összegű kiadás lehet a családi kasszának, ezért ajánlatos apránként összespórolni a rávalót. Ha azonban erre nem volt lehetőségünk vagy nem gondolkodtunk ennyire előre, mégis szeretnénk utazni, akkor sem kell csüggednünk: folyamodjunk azonnal felvehető hitelért, gyorskölcsönért! Ezt ráérünk az elkövetkezendő hónapokban kisebb összegekben visszatörleszteni, és utazási célra is szabadon felhasználhatjuk.

 

Mindenkinek jár a kikapcsolódás, a nyárnál pedig nincs is alkalmasabb időpont arra, hogy álomúticélunkat meglátogassuk. A nyaralás finanszírozása azonban problémát okozhat, de egy kis tervezéssel és odafigyeléssel máris rengeteget spórolhatunk költségeinken.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...